Ekoparadiset Costa Rica

Ekoparadiset Costa Rica är en förebild när det kommer till hållbar turism. Organisationen Sustainable Destinations har sammanställt en lista på världens 100 mest hållbara destinationer och Costa Rica och halvön Osa är en av dem.

Costa Rica är en förebild när det kommer till grön och hållbar turism. Här kryllar det av färsk organisk mat, ekologiska och hållbara boenden och aktiviteter arrangerade av lokala samhällen. Destinationen ligger dessutom i framkant vad gäller minskningen av  koldioxidutsläpp. 2015 kom 90 procent av all energi från förnybara källor, men landet ger sig inte där. Målet är att inte släppa ut några växthusgaser alls år 2021. (att jämföra med Sverige som har satt samma mål till 2045).

costa-rica-1535486_1920

countryside-237916_1280

Halvön Osa består till 80 procent av ett naturreservat och anses vara en av världens mest artrika naturmiljö.  Även om platsen ligger avsides kommer det cirka 30 000 turister hit om året. Destinationen arbetar med en hållbar turismutveckling som ser till att alla inkomster från turismen återinvesteras i det lokala samhället och kommer till nytta för lokalborna.

keel-billed-toucan-1021048_1920

tree-frog-69813_1920

Costa Rica hamnar högt på en ”sustainable tourism bucket list” med drömkombinationen  surf, regnskog och stadsliv i San José. Det ska tydligen finnas en hel del intressanta saker att upptäcka i staden för den som älskar småskaliga, lokala restauranger och kaféer.

Mer information om Costa Rica hittar du på visitcostarica.com

Mer information om hållbar turism på halvön Osa hittar du på caminosdeosa.com

 

(bilder från Pixabay)

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Bo granne med naturen i Grootbos eko-lodger i Sydafrika

Med endast naturen som granne bjuder Grootbos på ett exklusivt, men avslappnat boende. De ...

Vart är hållbar turism på väg 2017?

Vart är hållbar turism på väg? Den frågan lyftes i en artikel i New ...