Reform Travels hållbarhetsmanifest

Vi tror på turismens kraft att agera motor för positiv förändring i samhället och vill inspirera fler till att resa hållbart.

I en värld med alarmerande klimatrapporter, vittnesmål om usla arbetsvillkor och löner, djur som utrotas, värdefull skog som avverkas, vatten som försuras och korallrev som bleknar i en rasande takt, tror vi inte att lösningen är att sluta resa utan vi är övertygade om att vi måste förändra vårt sätt att resa. Göra medvetna val även när det kommer till den efterlängtade semestern. För glöm inte, din temporära drömresa är någon annans vardag och verklighet.

Med ambitionen att bli Sveriges största plattform där hållbara turismaktörer och resenärer nyfikna på hållbart resande möts, skriver vi bara om resmål, hotell, restauranger, kaféer, sevärdheter och aktiviteter som vilar på hållbara kriterier. Vissa är certifierade andra inte. Det viktigaste är att de delar vår värdegrund om hållbar turism, en turism som bevarar och respekterar resmålen och alla inblandade. Som tar sitt ansvar för att minimera den negativa miljöpåverkan, bevara djur och natur, arbetar för att stärka lokala samhällen, och bidrar till minskad fattigdom i utvecklingsländer.

Ingen är perfekt och ingen eller inget är hundra procent hållbart men i linje med vår affärsidé lever vi som vi lär. Det betyder att vi klimatkompenserar för flygresor, vi reser med tåg så ofta som möjligt och cyklar eller åker kollektivt på hemmaplan.

Vi tänker till en extra gång varje gång vi ska handla något, stöttar företag med en hållbar affärsidé, vi äter vegetarisk mat och dricker bara kravmärkt, fairtrade eller direct trade-kaffe.

Eftersom vi i en start up fas och en ”enkvinnasbusiness”, har vi inte musklerna att göra allt på en gång. I takt med att vi växer kommer vi att se över fler och fler aspekter som elavtal, telefonoperatör och bank. Alla de bitar som handlar om det interna hållbarhetsarbetet samtidigt som vi fortsätter vara vaksamma på det externa hållbarhetsarbetet.

Den dagen vi går med vinst kommer en viss procentsats gå till olika projekt som på ett eller annat sätt bidrar till en bättre värld med hjälp av turismen.

 

Vi tar ett steg i taget, övertygade om att hållbarhet är den enda vägen framåt.