Tre organisationer som hjälper dig att resa som en local

En del i ett hållbart resande är att se till att dina pengar gynnar den lokala ekonomin och att lokalborna får ta del av turismkakan. Här tipsar vi om tre organisationer som på olika sätt ger dig genuina lokala upplevelser samtidigt som du är med och stöttar lokala samhällen.

Duara Travels
Duara betyder cirkel på swahili och idéen med Duara Travels är att koppla samman resenärer med lokalbefolkningen genom att erbjuda boende hemma hos familjer i olika byar, så kallade home stays. Ett sätt att komma bort från allfartsvägarna och få uppleva det dagliga livet och bli en del av en familj snarare än gäst. I dagsläget går det att boka boende i byar i Tanzania, Indonesien, Thailand, Sri Lanka, Nicaragua och Vietnam.
Läs mer om Duara Travels och boka ditt boende på duaratravels.com

Lär känna lokalbefolkningen och det lokala livet på riktigt genom att boka ditt boende via Duara Travels.

Visit. Org
Genom Visit.org kan du boka över 500 reseupplevelser i mer än 65 länder som inte bara ger dig unika upplevelser utan också bidrar till en bättre värld. Plattformen arbetar med välgörenhetsorganisationer för att skapa unika upplevelser runt om i världen som främjar frågor rörande hållbarhet, kvinnors rättigheter, mänskliga rättigheter, djurskydd och bevarande av natur. Lär dig laga mat, ett nytt hantverk eller ta en guidad tur. 100 procent av värdintäkterna går tillbaka det lokala samhället.
Läs mer om Visit.org och hitta din upplevelse på visit.org

Boka en surflektion i Sydafrika via visit.org och hjälp marginaliserade barn. @visit.org


Lokal

Lokal Travel tror på samhällsbaserad turism och hjälper resenärer att boka lokala, hållbara upplevelser världen över. Upplevelserna väljs ut med omsorg och bidrar till att stärka lokala samhällen, skydda djur och natur och bevara kulturella traditioner samtidigt som resenärerna får oförglömliga reseupplevelser. En win-win helt enkelt.
Läs mer om Lokal Travel och hitta din nästa upplevelse på lokaltravel.com

Boka in en matlagningskurs tillsammans med lokalbefolkningen på Maldiverna och få en djupare bild av paradiset personifierat. @lokaltravels

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.