Reform Travel Consulting

Hållbar turism och hållbarhetskommunikation

Behöver du någon som kan förklara vad hållbar turism betyder och innebär på ett lättillgängligt och inspirerande sätt? Eller är det praktiska exempel och inspiration på hållbarhetskommunikation du behöver? Då är det mig du ska kontakta!

Hållbart resande och hållbar turism ligger i tiden och allt fler företag och aktörer förväntas ta ansvar och bedriva verksamheten på ett hållbart sätt. Men vad betyder det egentligen, vad innebär det, och framförallt hur kommunicerar man sitt hållbarhetsarbete? 

Med mer än tio års erfarenhet från redaktionell kommunikation och marknadsföring främst i resebranschen, ett diplom från IHR och en kompetensutveckling i hållbar turismutveckling samt ett Travelife-certifikat och ett GSTC-certifikat, använder jag – Hanna Anfelter – mina branschkunskaper för att arbeta med företag och varumärken inom turism- och besöksnäringen som vill lära sig mer om, och förstå nyttan med hållbar turismutveckling och se att deras hållbarhetsengagemang når ut.

Jag bryter ner och ger kunskap, alltid med fokus på konkreta verktyg och steg till förändring. Hållbarhet är ett komplext ämne – och jag hjälper företag och organisationer inom besöks-och resebranschen att sänka tröskeln och förstå nyttan av hållbarhet samt att kommunicera sitt hållbarhetsarbete. 

Vinsten blir ett starkare varumärke, ett högre kundförtroende, mer motiverade medarbetare och mindre negativ påverkan på vår planet, dess människor, djur och ekosystem. Vilket i sin tur leder till större affärsnytta. 

Vill du också vara en del av lösningen istället för att bidra till problemen? Kontakta mig redan i dag. Hållbar turismutveckling och hållbarhetskommunikation är ämnen jag brinner för och det märks när jag utbildar och föreläser!

”Vi anlitade Hanna för rådgivning och manusarbete till ett filmprojekt om hållbar turism. Hanna brinner verkligen för ämnet och levererade punktligt och med mycket stort engagemang. Jag kan verkligen rekommendera Hanna i allt som har med hållbar turism att göra!”

Exempel föreläsningar:
Inspirationsföreläsning hållbar turism – vad betyder det och varför är det viktigt?

Turismsektorn är en av världens största och snabbast växande ekonomier. Den skapar välbehövliga arbetstillfällen och möjligheter till utveckling. Internationellt som nationellt. Men precis som med det mesta finns det två sidor av myntet och turismen har också en baksida. Det ökade flygandet påverkar miljön. Städer lider av överturism. Undermåliga arbetsvillkor, nedskräpning i hav och på land med mera. Turismsektorn har en stor potential att bidra till en positiv förändring i samhället, men det sker inte per automatik. Där spelar hållbar turismutveckling en avgörande roll.

Hållbar turismutveckling, vad betyder det och viktigast av allt, hur går det till i praktiken?

Praktiska exempel och verktyg för att komma igång och leverera en mer hållbar turism.

Hållbart resande – din guide till att resa mer hållbart med omtanke för både människa och miljö.

(Mer konsumentinriktad föreläsning som passar för exempelvis en kundkväll).

Hållbarhetskommunikation – kommunicerar du inte, finns du inte.

Hur du bygger värde för varumärke, kunder och världen. Inspiration och praktiska exempel.

Hanna gästade Linköping under Besöksnäringsdagen 2018. Hanna gjorde ett inspirerat avtryck när hon presenterade tips för kommunikation inom hållbarhet på ett sätt som alla förstår. Nyckeln till framgång. Visit Linköping & Co som arrangör och de drygt 130 deltagarna blev inspirerade till max. Tack för suverän insats Hanna!

Praktisk info

Pris 12 500 kr plus moms för 60 minuters föreläsning. Resa och eventuellt boende tillkommer.
(För skolor och andra med starkt begränsad budget, kontakta mig för pris)

Jag älskar att föreläsa och har erfarenhet av olika upplägg och situationer. Jag har föreläst och hållit kurser i allt mellan 20 minuter och i flera timmar. Ibland med tillhörande praktiska övningar.

Självklart anpassar jag alltid mina föreläsningar och utbildningar utifrån sammanhang och målgrupp – och kan också skräddarsy helt och hållet utifrån just dina behov och önskemål.

Hanna gav en inspirerande och tankeväckande föreläsning om hållbar turism för Yrkeshögskoleutbildningen TRAC Diplomerad Resekonsult på Frans Schartaus Handelsinstitut, vilket var mycket uppskattat av såväl de studerande som av mig som ansvarig utbildningsledare!

För mer information och bokning, skicka ett mejl till hanna.anfelter@reformtravel.se

Ser fram emot att höra från dig. Tillsammans reser vi till en bättre värld!