Bo på Steenberg Hotel strax utanför Kapstaden i Sydafrika

Strax utanför Kapstadens stadskärna i Sydafrika, vid foten av Stone Mountains, ligger Steenberg Hotel. Ett historiskt lyxhotell och en prisad vingård som tar både socialt och miljömässigt ansvar.

Det femstjärniga Steenberg Hotel är varsamt restaurerat och de vita fasaderna står i vacker kontrast till de gröna omgivningarna.

Steenberg ligger i Constantia-distriktet cirka 20 minuter från Kapstadens city. Enligt historien grundades gården av en kvinna vid namn Catharina Raas som åkte hela vägen från Holland utklädd till man. Framme på Kaphalvön förhandlade hon till sig marken av Simon van der Staal, Kapkolonins förste guvernör.

Steenbergs vingårdar ligger vid foten av Stone Mountain.

I dag erbjuder hotellet, som är daterat till 1692 och klassat som ett nationalmonument, 24 rum som är varsamt restaurerade. Vid sidan av hotellet finns här också en prisad vingård, två restauranger, ett spa och en 18-hålsgolfbana.

Lampan som hänger i taket inne på vinrestaurangen där också vinprovningar sker, symboliserar gröna och vita druvor.
Steenbergs viner är prisade och hyllade världen över. The Black Swan är ett vitt vin gjort på Sauvignon Blanc-druvor och ett av gårdens paradviner.

Sydafrika är, som vi tidigare har skrivit om, ett land fyllt av kontraster. Steenberg är medveten om landets historia och utmaningar och bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete både vad gäller miljömässiga och sociala aspekter. De anställda är till största delen lokalbefolkning och har bra arbetsvillkor. Hotellet utbildar både personal och gäster om miljö och natur, de använder lokala guider och erbjuder projekt som gäster kan delta i. Dessutom stöttar hotellet lokalsamhället genom delaktighet i olika projekt, bland annat ett barnhem som tar hand om 49 övergivna och marginaliserade barn.

Steenberg bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete. De anställer mestadels lokalbefolkningen och engagerar sig i lokala projekt.

Steenberg Estate, Steenberg Road, Tokai, Kapstaden
steenbergfarm.com

 

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Sov med gott samvete på boutiquehotellet Chavanel i Paris

Paris kryllar av hotell och det är inte alltid lätt att hitta rätt i djungeln. På ...

Sydafrikas grönaste hotell

Endast 400 meter från Kapstadens flygplats och mindre än trettio minuters bilväg från Kaphalvöns vinodlingar ...

Wanås Restaurant Hotel

På den skånska landsbygden, i en gammal kulturbyggnad från 1700-talet ligger Wanås Restaurant Hotel. ...