Bo på Steenberg Hotel strax utanför Kapstaden i Sydafrika

Strax utanför Kapstadens stadskärna i Sydafrika, vid foten av Stone Mountains, ligger Steenberg Hotel. Ett historiskt lyxhotell och en prisad vingård som tar både socialt och miljömässigt ansvar.

Det femstjärniga Steenberg Hotel är varsamt restaurerat och de vita fasaderna står i vacker kontrast till de gröna omgivningarna.

Steenberg ligger i Constantia-distriktet cirka 20 minuter från Kapstadens city. Enligt historien grundades gården av en kvinna vid namn Catharina Raas som åkte hela vägen från Holland utklädd till man. Framme på Kaphalvön förhandlade hon till sig marken av Simon van der Staal, Kapkolonins förste guvernör.

Steenbergs vingårdar ligger vid foten av Stone Mountain.

I dag erbjuder hotellet, som är daterat till 1692 och klassat som ett nationalmonument, 24 rum i olika kategorier, alla varsamt restaurerade. Vid sidan av hotellet finns här också en prisad vingård, två restauranger, ett spa och en 18-hålsgolfbana.

Lampan som hänger i taket inne på vinrestaurangen där också vinprovningar sker, symboliserar gröna och vita druvor.
Steenbergs viner är prisade och hyllade världen över. The Black Swan är ett vitt vin gjort på Sauvignon Blanc-druvor och ett av gårdens paradviner.

Sydafrika är ett land fyllt av kontraster. Steenberg är medveten om landets historia och utmaningar och bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete både vad gäller miljömässiga och sociala aspekter. Hotellet anställer till största delen  lokalbefolkning och betalar dem en bra lön, över normalstandard i Sydafrika. Steenberg utbildar både personal och gäster om miljö och natur, de använder lokala guider och erbjuder projekt som gäster kan delta i. Dessutom stöttar hotellet lokalsamhället genom delaktighet i olika projekt, bland annat ett barnhem som tar hand om 49 övergivna och marginaliserade barn.

Steenberg bedriver ett aktivt hållbarhetsarbete. De anställer mestadels lokalbefolkningen och engagerar sig i lokala projekt.

Steenberg Estate, Steenberg Road, Tokai, Kapstaden
steenbergfarm.com

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Hotel Verde i Kapstaden – Sydafrikas grönaste hotell

Hotel Verde ligger endast 400 meter från Kapstadens flygplats och mindre än trettio minuters ...

Bo med omsorg om människa och natur på Spinguera ekolodge på Kap Verde

För några år sedan drömde jag om att åka till Kap Verde, ö-nationen utanför ...

Bo granne med naturen i Grootbos eko-lodger i Sydafrika

Med endast naturen som granne bjuder Grootbos på ett exklusivt, men avslappnat boende. De ...