Borta bra, men hemma bäst

Nyss hemkommen från en spännande resa till en helt ny plats, Tbilisi i Georgien (och som jag definitivt kommer skriva mer om framöver), fick jag plötsligt sådan lust att ge mig ut och upptäcka mer av Sverige. Här är fem platser jag drömmer om lite extra just nu.

Sapmi nature camp, ett småskaligt campingläger vid gränsen till världsarvet Laponia. Jag drömmer om att sitta framför lägerelden under en stjärnklar himmel där norrskenet sveper förbi medan jag får lära mig mer om samernas historia och leverne.
Läs mer här

Höga kusten och Friluftsbyn, en plats som sprider passion och inspiration för ett liv utomhus. Jag drömmer om att snöra på mig vandrarkängorna, vandra upp på Skuleberget, och bli betagen av den vackra karga naturen längs världsarvet Höga Kusten.
Läs mer här

Kolarbyn ekolodge, en samling kolarkojor mitt ute i skogen med varken rinnande vatten eller elektricitet. Jag drömmer om att vandra runt i skogen, lyssna till fåglarnas sång, hugga ved och somna framför en sprakande eldstad.
Läs mer här

Grebbesta och Everts sjöbod, ett havsnära boende vid västkusten där jag drömmer om saltstänkta hav, friska vindar, hummersafari och färska ostron. Får dock drömma vidare till nästa höst då fisket är slut för årets säsong.
Läs mer här

Wanås
, ett hotell, en restaurang och en skulpturpark på den skånska landsbygden. Jag drömmer om att strosa runt bland konsten, njuta av närproducerad, säsongsinspirerad mat och sova gott i nybäddade lakan.
Läs mer här

 

Green Love/Hanna

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Höga förväntningar på Hamburg

Jag hade höga förväntningar på Hamburg. Resan levde inte riktigt upp till dem, men ...

Låt långresan vänta och semestra i Sverige i sommar

Sommaren närmar sig och många har säkert redan börjat planera för semestern. Bland de ...

Fika ekologiskt i Malmö, staden som satsar stort på hållbarhet

Allt fler får upp ögonen för ett mer medvetet resande. FN har bland annat ...