Antrim Villa – schyst boutiquehotell i Kapstaden

  Det råder en allvarlig vattenbrist i Kapstaden just nu. Därför är det extra viktigt att du som besöker Sydafrika och Kapstaden reser medvetet och hållbart. Var sparsam med vattnet och gynna bara restauranger och boenden som gör detsamma. Antrim Villa är ett Fair Trade Tourism – certifierat boutiquehotell i Kapstaden. De har vatten och el-sparåtgärder på plats, och hjälper dig att resa hållbart.

  Antrim villa fair trade certifierat hotell Kapstaden
  Antrim Villa är Kapstadens enda Fair Trade Tourism-certifierade boutiquehotell, belägen bara tio minuters gångväg till Mother Citys arena.  Bild: Antrim Villa

  Populära Kapstaden lider just nu av den värsta torkan på 100 år och det råder stor vattenbrist i staden. För att inte tvingas stänga av vattnet helt för invånarna, har myndigheterna infört ransoner där endast femtio liter om dagen får användas. För de som står längre ner på Kapstadens samhällsstege är omställningen inte lika kännbar, de har alltid levt med vattenrestriktioner. De som märker av de mest är medelklassen som använder mest vatten, och de rika.

  Ha gärna det i åtanke om du reser till Kapstaden. Visa respekt och var sparsam med vattnet. Gynna bara restauranger och boenden som har samma mindset, exempelvis Antrim Villa, Kapstadens enda Fair Trade Tourism-certifierade boutiquehotell. Inhyst i ett vackert gammalt viktorianskt hus från 1800-talet med högt i tak och välbevarade stuckaturer erbjuder hotellet ett boende där gammalt möter nytt samtidigt som de är med och gör skillnad för flera människor genom hotellets engagemang i olika sociala projekt.

  Antrim Villa Fair trade certifierat hotell Kapstaden
  Jordnära färger och naturmaterial präglar inredningen på Antrim Villa. Bild: Antrim Villa

  I de flesta rum ligger originalgolvet i furu kvar och de är inredda i jordnära färger med en blandning av afrikansk och skandinavisk stil. Utomhus finns en saltvattenpool som ligger i en avskild tropisk trädgård med bambu och palmer. Villan är belägen vid foten av Signal Hill, i Three Ancor Bay, bara tio minuters promenad från Kapstadens Arena.

  Ansvarsfull turism

  Antrim Villa är engagerad i ansvarsfull, hållbar turism. De tar väl hand om sin personal som får schysta löner och bra villkor. De gör vad de kan för att minimera sin påverkan på miljön genom olika vatten- och el-sparåtgärder. De använder miljövänliga tvätt- och städprodukter och de flesta ingredienser på frukosten kommer från lokala och ekologiska odlingar.

  Antrim Villa Kapstaden fair trade certifierat boutiquehotell
  I en avskild tropisk trädgård ligger en saltvattenpool. Bild: Atrim Villa

  Att vara Fair Trade Tourism-certifierad innebär också att man tar ett stort samhällsansvar. Hotellet stödjer Darling Trust, och deras olika utbildnings-, hälso- och sportprojekt. Ett annat projekt som ligger Antrim nära hjärtat är The Homestead, en lokal välgörenhetsorganisation som hjälper gatubarn bort från gatan och får en chans att bygga upp sitt liv. Villan hjälper dem genom att köpa deras handgjorda väskor som de i sin tur ger sina gäster som tack för att de valde att bo hos dem.
  Pris från 1 000 kr per natt i dubbelrum
  antrimvilla.com

  Läs också: Spana på valar i Hermanus eller besök pingvinerna vid Boulders Beach.

  Editors Note: Startbilden är från Pixabay. 

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Hotell och hållbarhet med Manana Travel

  Manana Travel är en bokningssajt för gröna och schysta hotell där du kan checka ...

  Två hotelltips längs Eagle Beach på Aruba

  På Aruba finns en av världens vackraste stränder, Eagle Beach. Längs stranden ligger två ...

  Lokalägt hotell Tobago Naturalist Beach Resort

  Lokalägt hotell på Tobago – Naturalist Beach Resort

  Ett lokalägt hotell på en av Tobagos strandpärlor. Naturalist Beach Resort lockar gäster som ...