Ekoboende i Madagaskars djungel

  Madagaskar lockar medvetna resenärer som vill uppleva unik flora och fauna. Annika Myhre bakom resebloggen Resfredag har varit där och bodde bland annat på Jungle Park, ett campingläger och miljöcenter på norra delen av ön.

  Ägarna bakom Jungle parks brinner för miljö och hållbarhetsfrågor och vill med ekoboendet bevara och visa upp dne vaclra naturen runtomkring. Copyright: Annika Myhre – Resfredag

  Ekoboende Madagaskar. I norra Madagaskar, i hjärtat av ”Papegojdalen” (Parrot valley), ligger Jungle Park. Ett campingläger och miljöcenter mitt ute i djungeln som verkar enligt principerna om hållbar turism och ekoturism. Ägarna brinner för miljön och naturen och gör vad de kan för att bevara och skydda den, och tillsammans med det lokala samhället driver de flera projekt.

  Annika Myhre som står bakom resebloggen Resfredag har nyligen varit där, och beskriver det som” en unik boendeupplevelse ute i djungeln – så långt bort från ett flådigt hotellkomplex du kan komma”.

  Läs allt om hennes upplevelser och äventyr på Jungle Park här

  Några exempel på Jungle parks miljöarbete är soldriven energi, torrtoaletter, naturlig pool, ekologisk lokalproducerad mat. Copyright: Annika Myhre – Resfredag


  Editors Note: Madagaskar är ett land fyllt av kontraster. Här finns unika djurarter, frodig regnskog, ekoäventyr och vita sandstränder. Men hälften av landets invånare lever under fattigdomsgränsen, de kända lemurerna hotas av utrotning och stora delar av öns skogar är förstörda i jakten på mineraler och illegal avverkning. Även barnsexturism är ett stort problem. Turismen kan hjälpa till att stärka landets ekonomi  och bevara dess biologiska mångfald – om den sker på ett hållbart sätt. Mer information om ansvarsfull turism i Madagaskar hittar du här.

   

  Tags:

  • Show Comments (2)

  • Resfredag/Annika

   Kul att du uppmärksammade mitt inlägg, det är onekligen ett unikt boende. Och angående din editors note, kontrasterna är väldigt påtagliga – mycket på grund av den politiska instabiliteten som har funnits (och fortfarande finns) i landet. Just angående lemurerna pågår ett jättearbete och jag såg flera bra exempel på hur kunskapen om den biologiska mångfalden nu sprider sig även bland lokalbefolkningen. Många av turisterna är medvetna resenärer som åker till Madagaskar just för djur- och naturlivet – och som därmed har en önskan om att natur/djurliv ska bibehållas.

   • reform

    Ja det verkar verkligen som det. Tack för dina insikter, viktiga saker att lyfta!

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  You May Also Like

  Sov med gott samvete på boutiquehotellet Chavanel i Paris

  Paris kryllar av hotell och det är inte alltid lätt att hitta rätt i djungeln. På ...

  Le Gers – Frankrikes eget Toscana

  Böljande landskap med gröna kullar, brunbränd jord, vinodlingar, små byar, och en kärlek till ...

  Tobago – ett karibiskt ekoäventyr långt från massturismen

  I samarbete med Afro-Caribbean Travel Tobago är själva sinnebilden av det genuina Karibien. Omgiven ...