Ekoboende i Madagaskars djungel

Annika Myhre bakom resebloggen Resfredag har varit i Madagaskar där hon bland annat bodde på Jungle Park, ett campingläger och miljöcenter på norra delen av ön.

Copyright: Annika Myhre – Resfredag

I norra Madagaskar, i hjärtat av ”Papegojdalen” (Parrot valley), ligger Jungle Park. Ett campingläger och miljöcenter mitt ute i djungeln som verkar enligt principerna om hållbar turism och ekoturism. Ägarna brinner för miljön och naturen och gör vad de kan för att bevara och skydda den, och tillsammans med det lokala samhället driver de flera projekt.

Annika Myhre som står bakom resebloggen Resfredag har nyligen varit där, och beskriver det som” en unik boendeupplevelse ute i djungeln – så långt bort från ett flådigt hotellkomplex du kan komma”.

Läs allt om hennes upplevelser och äventyr på Jungle Park här

Copyright: Annika Myhre – Resfredag


Editors Note: Madagaskar är ett land fyllt av kontraster. Här finns unika djurarter, frodig regnskog, ekoäventyr och vita sandstränder. Men hälften av landets invånare lever under fattigdomsgränsen, de kända lemurerna hotas av utrotning och stora delar av öns skogar är förstörda i jakten på mineraler och illegal avverkning. Även barnsexturism är ett stort problem. Turismen kan hjälpa till att stärka landets ekonomi  och bevara dess biologiska mångfald – om den sker på ett hållbart sätt. Mer information om ansvarsfull turism i Madagaskar hittar du här.

 

Tags:

 • Show Comments (2)

 • Resfredag/Annika

  Kul att du uppmärksammade mitt inlägg, det är onekligen ett unikt boende. Och angående din editors note, kontrasterna är väldigt påtagliga – mycket på grund av den politiska instabiliteten som har funnits (och fortfarande finns) i landet. Just angående lemurerna pågår ett jättearbete och jag såg flera bra exempel på hur kunskapen om den biologiska mångfalden nu sprider sig även bland lokalbefolkningen. Många av turisterna är medvetna resenärer som åker till Madagaskar just för djur- och naturlivet – och som därmed har en önskan om att natur/djurliv ska bibehållas.

  • reform

   Ja det verkar verkligen som det. Tack för dina insikter, viktiga saker att lyfta!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Amazonas – turismen viktigare än någonsin

Turism är mer än bara personlig rekreation. Som en av världens viktigaste ekonomier kan ...

Två hotelltips längs Eagle Beach på Aruba

På Aruba finns en av världens vackraste stränder, Eagle Beach. Längs stranden ligger två ...

Hibiscus Valley Inn – ett naturnära boende på Dominica

I samarbete med Afro-Caribbean Travel Sin magnifika natur, vänliga befolkning och rika kulturarv till ...