Ekoparadiset Costa Rica och halvön Osa

  Ekoparadiset Costa Rica är en förebild när det kommer till hållbar turism. Organisationen Sustainable Destinations har sammanställt en lista på världens 100 mest hållbara destinationer och Costa Rica och halvön Osa är en av dem.

  Ekoparadiset Costa Rica är en förebild när det kommer till grön och hållbar turism. Här kryllar det av färsk organisk mat, ekologiska och hållbara boenden och aktiviteter arrangerade av lokala samhällen. Självklart är inte hela landet, eller alla turismaktörer hållbara men det finns många bra initiativ och styrning från politiskt håll.

  Halva landet täcks av skog och destinationen ligger dessutom i framkant vad gäller minskningen av koldioxidutsläpp. 2015 kom 90 procent av all energi från förnybara källor, men landet ger sig inte där. Målet är att inte släppa ut några växthusgaser alls år 2021 – att jämföra med Sverige som har satt samma mål till 2045.

  Costa Rica ekoturism

  Osa peninsula- en av världens mest artrika miljöer

  Den del av Costa Rica som är med på Sustainable Destinations lista är halvön Osa. En halvö som består till 80 procent av ett naturreservat och anses vara en av världens mest artrika naturmiljö. Även om platsen ligger avsides kommer det hit cirka 30 000 turister om året. Destinationen arbetar med en hållbar turismutveckling som ser till att alla inkomster från turismen återinvesteras i det lokala samhället och kommer till nytta för lokalborna.

  Costa Rica ekoturism

  Costa Rica hamnar högt på en “sustainable tourism bucket list” med drömkombinationen surf, regnskog och stadsliv i San José. Det sägs att det ska finnas en hel del intressanta saker att upptäcka i staden för den som älskar småskaliga, lokala restauranger och kaféer.

  Mer information om hållbar turism på halvön Osa hittar du på caminosdeosa.com

  Läs också: Costa Rica – paradiset för naturälskare

  Bilder:@Pixabay

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Dominica – paradiset för ekoturister

  Till Dominica åker man inte för sol och bad utan här är det naturens ...

  Misool – ett ekoparadis i Indonesien

  I vad som sägs vara världens vackraste dykvatten, strax söder om ekvatorn i ett ...

  Sapmi Nature Camp årets ekoturismaktör 2019

  Sapmi Nature Camp, en hållbar glamping i världsarvet Laponia kammade hem priset som årets ...