Everts Sjöbod i Grebbesta är årets Ekoturismaktör

Igår var det dags för resebranschens egen Oscarsgala, Grand Travel Awards. Vinnare av Årets Ekoturismpris blev Everts Sjöbod i Grebbesta.

Inför ett fullsatt Grand Hôtel korades resebranschens bästa aktörer igår när Grand Travel Award ägde rum för  26:e året i rad. Vid sidan om pris till bland annat bästa flygbolag, bästa rederi, bästa utländska turistbyrå och årets ledare, delades Travel Awards Ekoturismpris ut till Everts Sjöbod i Grebbesta med motiveringen:

”Everts Sjöbod har tålmodigt utvecklat sin verksamhet kring hummersafari, ostronprovning och krabbfiske till en av de främsta i Bohuslän. Otaliga journalistbesök har resulterat i kittlande reportage i en lång rad internationella tidningar. För ett par år sedan kunde också bröderna Karlsson äntligen inviga sitt eget boende i sjöboden vid båtbryggan”.

krabba-oscar-everts-sjobod
I Grebbestad, Sveriges skaldjurscentrum har du chansen att fiska krabba och åka på hummersafari.

Everts Sjöbod nominerades tillsammans med två andra aktörer, Fish your dream Ammarnäs och Skonarna Vega och Linnea med följande motiveringar:

FishYourDream Ammarnäs, tidigare Ammarnäs Fiskecentrum
Harr och öring är en resurs för nya jobb i Norrlands inland och exportintäkter till Sverige. FishYourDream Ammarnäs, tidigare Ammarnäs Fiskecentrum, har i snart 20 års tid arbetat med hållbar förvaltning av en ändlig resurs i nära samverkan med samebyar och bygdens bästa för ögonen. Nu fortsätter resan mot än högre kvalitet, bredare utbud och fler gäster.”

Skonarna Vega och Linnea
Med ren vindkraft och tusentals arbetstimmar levandegör familjen Bergström från Västervik mäktiga gamla träfartyg och tidigare generationers sjömansliv. Skonarna Vega och Linnea erbjuder unga som gamla nya upplevelser i ett annorlunda format. Segla genom Östersjöns skärgårdar, möta tumlare på Nordsjön eller vara med och vinna första pris i Tall Ship Race.

Ekoturismpriset utses av Ekoturismföreningen och går till den arrangör som bäst levandegjort och utvecklat svensk ekoturism under det senaste året. De nominerade kandidaterna hämtas från kvalitetsmärkningen Naturens Bästa, ett urval av de bästa naturresorna i Sverige.

Läs mer om Naturens Bästa

Läs mer om Everts Sjöbod

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Resa i lågsäsong – Svartsö i Stockholms skärgård

När resandan faller på är det svårt att stoppa den. Men det är inte ...

Sapmi Nature Camp årets ekoturismaktör 2019

Sapmi Nature Camp, en hållbar glamping i världsarvet Laponia kammade hem priset som årets ...