Ethical Travel Brands

  Vi är alla olika, vissa vill planera sin hållbara resa helt på egen hand, några vill få lite tips och råd och andra vill att någon fixar allt åt en. Då kan de här aktörerna* vara till hjälp. Researrangörer, boenden, aktivitetsföretag med hjärtat på rätt plats och som erbjuder resor och upplevelser med ett hållbarhetstänk, både inom och utanför Sveriges gränser.


  Far Away Adventures erbjuder sedan 2003 resor till Nepal, Bhutan och Tibet med fokus på hållbarhet. Resor både för den mest äventyrslystne och för den som vill ha lite mer lugn och ro på resan. Vandra, paddla, klättra, yoga eller följ med på en rundresa. Upplev spektakulär natur och spännande kultur. Men också nära äventyr i Dala-Floda där vi bor. Här finns något för alla – resor som gör skillnad.
  farawayadventures.com


  Ecolyx är en resebyrå som erbjuder eko-lyxresor till småskaliga eko-destinationer över hela världen. Idén är sedan starten 2009 att erbjuda unika reseupplevelser som lämnar ett positivt fotavtryck på människa, natur och kultur – utan att ge avkall på komfort och kvalitet. I dag är Ecolyx ett företag i stark utveckling. Allt fler resenärer ser fördelarna med ett större ansvarstagande för lokala samhällens utveckling, och ett skyddande av natur och kultur, i samband med sin resa. Vi hoppas att du också ska göra det!
  ecolyx.com


  Hitta resa VerdeverdetravelVerdeVerde Travel erbjuder upplevelser med avkoppling, kunskap och storytelling. Du får hälsa och motion samtidigt som du får nya vänner och upptäcker Stockholm med omnejd. VerdeVerde är italienska och betyder grönt grönt. Men den gröna guiden är svensk och arrangerar hållbara Corona-säkrade upplevelser till fots- och på cykel i staden, och ofta med gröna inslag.
  verdeverdetravel.nu


  Hitta resa Friendly Travel

  Friendly Travel erbjuder genuina och handplockade resor med hållbar inriktning till naturnära platser i Sverige. Med våra småskaliga boenden och lokala specialiteter reser du enkelt och medvetet i Sverige med hållbarhetsfokus. På resemenyn finns allt ifrån trädkojor i Värmland och skärgårdsöar i Vänern till natursköna och spektakulära platser i Dalarna. Upptäck Sverige vänligt med oss på Friendly Travel!
  friendlytravel.se  *Aktörerna på listan betalar en mindre summa för att bli listade. De delar värderingarna om hållbar turism och arbetar kontinuerligt med att minimera sin negativa påverkan och förstärka sin positiva miljömässiga, sociala och ekonomiska inverkan.