Hotelltips Aruba

På Aruba finns en av världens vackraste stränder, Eagle Beach. Längs stranden ligger två hotell som förenar lyx och komfort med hållbara värderingar.

Eagle Beach på Aruba har blivit utnämnd som världens tredje bästa strand av Trip Advisor. Stranden lockar inte bara resenärer på jakt efter kritvit sand och ett turkosblått hav, hit kommer även havsköldpaddor några gånger om året och lägger sina ägg. Då syns röda och vita flaggor längs stranden som sätts upp för att markera ut, och skydda havssköldpaddornas ägg. Nästena kan innehålla 80 ägg, och att vara med och se de små bebisköldpaddorna kämpa för att ta sig ner till havet, kan vara det mest magiska du kan göra på Aruba. Här är tips på två hotell längs stranden som arbetar efter hållbarhetens principer.

Arubas vackraste strand Eagle Beach är en populär plats för havsköldpaddor som kommer hit några gånger om året och lägger sina ägg.


Amsterdam Manor Beach Resort Aruba
Med en kombination av holländsk kolonialarkitektur och karibisk atmosfär, lägger det här familjeägda hotellet stor vikt vid att du ska känna dig välkommen och få personligt anpassad service från den stund du kliver in i lobbyn. Här finns 72 rum samt sviter med ett eller två sovrum. Miljömedvetenheten har länge varit stark på Amsterdam Manor Beach Resort och år 2010 uppnådde hotellet – som första hotell på Aruba – platinanivån inom miljöorganisationen EarthChecks certifieringssystem. Det betyder att de tar hänsyn till såväl ekologiska, sociala och ekonomiska aspekter samtidigt som de hela tiden strävar efter att göra mer.
Pris från 2 500 kronor per natt i dubbelrum (exklusive eventuella skatter)
amsterdammanor.com

Amsterdam Beach Manor Resort ligger längs den populära Eagle Beach, ett stenkast från den kritvita stranden.

Bucuti och Tara Beach Resort
Med en avslappnad och vänlig stämning, riktar sig Bucuti resort främst till par på smekmånad eller vuxna utan barn som vill ha en lugn och rofylld semester. Här finns ingen all-inklusive utan hotellet månar om lokal samverkan och uppmuntrar gästerna att besöka restaurangerna på ön. Däremot ingår en amerikansk bufféfrukost i rumspriset.
Ägaren, Ewald Biemans är en visionär inom hållbar turism och en frontperson i Arubas miljöarbete. Hotellet går bortom program som sparar på handdukar och el och har installerat solpaneler, använder miljövänliga rengöringsprodukter, ledlampor och har återvinning på rummen. De har i princip eliminerat all plastanvändning, organiserar regelbundet städningsdagar på stranden och stödjer olika bevarandeprojekt på ön. För att nämna några exempel.
Pris från 3 000 kr per natt i dubbelrum
bucuti.com

Bucuti and Tara Beach Resort erbjuder barfotalyx med ett hållbarhetstänk.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Kvalitetsviner och förstklassiga ägg på Spier, en av Sydafrikas äldsta vingårdar

Strax utanför Stellenbosch, ”ekarnas stad”, en halvtimmes bilväg från Kapstaden, ligger Spier. En av ...

Hit reser svenskarna i påsk

Ska du ut och resa i påsk är sannolikheten stor att du ska till ...

Stilleben – ekovänligt boende i Åmot

I Åmot i Gävleborgs län ligger Stilleben, ett boende som vilar på ekoturismens principer ...