Två hotelltips längs Eagle Beach på Aruba

På Aruba finns en av världens vackraste stränder, Eagle Beach. Längs stranden ligger två hotell som förenar lyx och komfort med hållbara värderingar. Här är två hotelltips till Aruba.

Trip Advisor har utsett Eagle Beach på Aruba till världens tredje bästa strand. Stranden lockar inte bara resenärer på jakt efter kritvit sand och ett turkosblått hav, även havsköldpaddor kommer hit några gånger om året för att lägga ägg. Under häckningstiden syns röda och vita flaggor längs stranden. Flaggorna sätts upp för att markera ut havssköldpaddornas ägg, och därmed skydda dem. Varje näste kan innehålla 80 ägg, och att vara med och se de små bebisköldpaddornas kamp ner till havet kan vara det mest magiska du kan göra på Aruba. Här är tips på två hotell längs stranden som förenar barfotalyx med ett miljötänk.

Arubas vackraste strand Eagle Beach är en populär plats för havssköldpaddor. De majestätiska  djuren kommer hit några gånger om året och lägger sina ägg.
Amsterdam Manor Beach Resort Aruba

Med en kombination av holländsk kolonialarkitektur och karibisk atmosfär, lägger det här familjeägda hotellet stor vikt vid att du ska känna dig välkommen och få personligt anpassad service från den stund du kliver in i lobbyn. Här finns 72 rum samt sviter med ett eller två sovrum. Miljömedvetenheten har länge varit stark på Amsterdam Manor Beach Resort och år 2010 uppnådde hotellet – som första hotell på Aruba – platinanivån inom miljöorganisationen EarthChecks certifieringssystem. Det betyder att de tar hänsyn till såväl ekologiska, sociala och ekonomiska aspekter samtidigt som de hela tiden strävar efter att göra mer.
Pris från 2 500 kronor per natt i dubbelrum (exklusive eventuella skatter)
amsterdammanor.com

Amsterdam Beach Manor Resort ligger längs den populära Eagle Beach, med endast en väg emellan hotellet och den kritvita stranden.
Bucuti och Tara Beach Resort

Bucuti resort riktar sig främst till par på smekmånad eller vuxna utan barn som vill ha en lugn och rofylld semester. Här finns ingen all-inklusive utan hotellet månar om lokal samverkan och uppmuntrar gästerna att besöka restaurangerna på ön. Däremot ingår en amerikansk bufféfrukost i rumspriset.
Ägaren, Ewald Biemans, är en visionär inom hållbar turism och en frontperson i Arubas miljöarbete. Hotellet går bortom program som bara sparar på handdukar. Det har installerat solpaneler, de använder miljövänliga rengöringsprodukter, hotellet har ledlampor och det är återvinning på rummen. De har i princip eliminerat all plastanvändning, organiserar regelbundet städningsdagar på stranden och stödjer olika bevarandeprojekt på ön. För att nämna några exempel.
Pris från 3 000 kr per natt i dubbelrum
bucuti.com

Bucuti and Tara Beach Resort erbjuder barfotalyx med ett hållbarhetstänk.

Nyfiken på Aruba, läs en reseskildring om ön bortom rosa flamingos och vita stränder

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Sov med gott samvete på boutiquehotellet Chavanel i Paris

Paris kryllar av hotell och det är inte alltid lätt att hitta rätt i djungeln. På ...

Berlin – hotellcircus och historiska promenader

Som förstagångsbesökare i Berlin är det ett smart drag att bo i Mitte med ...

Ekoboende i Madagaskars djungel

Annika Myhre bakom resebloggen Resfredag har varit i Madagaskar där hon bland annat bodde ...