Om Reform Travel

Älskar du att resa? Tycker du om äventyr, nya möten och upplevelser? Bryr du dig om miljön, din omvärld och dina medmänniskor? Då har du kommit rätt. Reform Travel tror på turismens kraft att agera motor för positiv förändring i samhället och vill inspirera till ett mer hållbart resande, och samtidigt bidra till en mer hållbar resebransch.

Reform Travel är en inspirationssajt om hållbar turism.

Via guider, artiklar och reportage lyfter sajten fram hotell, sevärdheter och destinationer som vilar på en hållbar värdegrund, samt intervjuer av och med människor som alla bär på en och samma dröm – att genom turismen och resandet vara med och göra världen till en bättre plats.

Reform Travel drivs av en passion för ett hållbart resande och en tro på turismens kraft att göra gott. Målet är dels att synliggöra företag som tar ansvar och erbjuder hållbara produkter, dels att sprida kunskap, väcka tankar, inspirera och visa på hur man reser på ett schysst sätt – med positiva ekonomiska, sociala och miljömässiga avtryck – utan att kompromissa med oförglömliga upplevelser.

Reform Travel är ett oberoende privat företag som stödjer en hållbar turismbransch. Vi är inte en privat blogg. Vi är en oberoende digital plattform med målet att synliggöra etiska aktörer inom resebranschen och förse resenärer med kunskap och inspiration om hållbart resande.

Vi vill visa att genom att göra ett medvetet val och välja resmål och aktörer som aktivt arbetar med hållbarhet är man med bidrar till en bättre värld, ett litet steg i sänder.

Med onlinemagasinet som kärna erbjuder Reform Travel också föreläsningar och konsulttjänster till aktörer inom resebranschen som är intresserade av att lära sig mer om nyttan av att tänka och agera hållbart, samt önskar börja kommunicera om sitt hållbarhetsarbete. Läs mer här

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Jag som ligger bakom Reform Travel heter Hanna Anfelter och jag drivs av en passion för resor och hållbarhet. Med en brokig bakgrund inom rese- och tidningsbranschen bestämde jag mig i september 2017 för att våga satsa på min dröm om att starta eget för att på heltid kunna ägna mig åt att sprida kunskap och inspiration om resor som lämnar schysta avtryck. Även om vägen är kringelikrokig och det tar tid att bygga upp ett företag, är jag lika övertygad i dag som då att Reform Travel behövs.

Välkommen med på äventyret! Tillsammans reser vi till en bättre värld.