Resia Travel Group satsar på hållbarhet

Nu är det äntligen officiellt. Resia Travel Group har uppnått Partnerstatus i den internationella certifieringen Travelife som de erhåller utifrån att de kan påvisa ett långsiktigt och målmedvetet hållbarhetsarbete, med tydliga processer och ansvarstagande inom frågor kopplade till miljö, biologisk mångfald, mänskliga rättigheter och sociokulturellt bevarande.
Reform Travel fick uppdraget att hjälpa till med arbetet.

I våras fick Reform Travel uppdraget att hjälpa Resia Travel Group att genomföra den ambitiösa rapporteringen som krävs för att uppnå Travelife Partnerstatus, andra nivån i den internationella certifieringen. Tillsammans med partners, leverantörer och kunder vill Resia Travel Group verka för ett hållbart resande och bidra till turismens positiva effekter, och genom arbetet med Travelife visar de att de menar allvar. I ett pressmeddelande från Resia Travel Group säger koncernchefen Eva Moen så här:

 – Hållbarhetsfrågan är central för oss. Genom certifieringen har vi lagt en bra grund för ett långsiktigt och systematiskt hållbarhetsarbete som är integrerat i hela verksamheten. Att vi kan erbjuda tydlighet kring våra egna processer och vår leverantörskedja blir allt viktigare för både våra semester- och företagskunder. Fler och fler vill också ha råd och alternativ som gör det enklare att välja mer hållbara reselösningar.  

Genom att ha uppnått Travelife Partnerstatus har Resia Travel Group visat att de har integrerat hållbarhetsarbetet i hela sin verksamhet, och därmed är kvalificerade att gå vidare till det tredje och sista steget i Travelife, Travelife Certified som är fullt överensstämmande med FN:s kriterier för Global Sustainable Tourism Criteria, och omfattar bland annat de teman som definieras i ISO 26000, ISO 14001 och EMAS.

Funderar ditt företag på att genomföra ett hållbarhetsarbete? Skicka ett mejl till hanna.anfelter@reformtravel.se, eller slå en signal på 0704-92 57 47.

Bild: Resia Travel Group

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Världens tio bästa etiska destinationer 2018

Ethical Traveler har gjort det igen. Skapat en lista över världens bästa etiska resmål. ...

Aruba driver på miljöarbetet och förbjuder engångsplast

Arubas vision är att vara den mest hållbara ön i världen. De har som ...