Sov med gott samvete på boutiquehotellet Chavanel i Paris

Paris kryllar av hotell och det är inte alltid lätt att hitta rätt i djungeln. På designhotellet Chavanel sover du med gott samvete i en snygg miljö.

Med ett bra centralt läge, ett stenkast från La Madeleine och Rue Saint-Honnoré ligger det här eleganta, fyrstjärniga boutiquehotellet  som värnar om miljön och har ett integrerat hållbarhetstänk med allt från energisnåla duschar till en frukost baserad på ekologiska råvaror. Hotellet kanske inte ser mycket ut för världen utifrån, men när man kliver in från gatan möts man av ett lugn – i lobbyn står en rad med björkar framför en spegel och i bakgrunden hörs ljudet av porlande vatten. De 27 rummen är inredda i ljusa färger med designlampor och sänggavlar som leker med franskt spetsmönster. Som på de flesta hotell i Paris är det smala korridorer och små ytor men det har sin charm!

hotel-chavanel

Design och hållbarhet går hand i hand på Chavanel.

hotel-chavanel-lobby

En björkallé och ljudet av porlande vatten möter dig i entrén.

Chavanel har skrivit på ett hållbarhetsavtal med Paris stad och förbinder sig därmed att göra sitt bästa för att bland annat minska sin klimatpåverkan, förbättra arbetsvillkoren och välmåendet för sina anställda, sprida medvetenhet om hållbarhet till gästerna och lyfta fram kulturella sevärdheter runtom i Paris.

9b99a-chambres_superieure_hotel_chavanel_paris

Franskt spetsmönster på gardinerna. Foto: Hotel Chavanel.

22, rue Tronchet, 8:e arr
hotelchavanel.com

Text och bild: Hanna Anfelter 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *