Spanien hakar på den rådande tågtrenden

Det är något speciellt med att åka tåg, och intresset för tågresor är just nu större än någonsin bland svenskar. Spanien hakar på den rådande tågtrenden och tipsar om fem olika alternativ för ett annorlunda tågäventyr i Spanien.

Transcantábrico längs Atlantkusten

Res i gröna, natursköna norra Spanien i ett femstjärnigt lyxtåg med gourmetmat ombord och vagnar uttänkta in i minsta detalj. Tåget stannar på olika intressanta ställen så att man kan besöka muséer, katedraler, bodegor, eller bara se sig omkring i olika hamnar. Från Santiago de Compostela till Leon eller från Santiago till San Sebastian. Åtta dagar och sju nätter i ett av världens lyxigaste tåg.

 Al Andalus i Andalusien

Här kan du välja mellan olika rutter i södra Spanien. Oavsett vilket du väljer hamnar du på ett tåg som användes av det brittiska kungahuset. Tågets fyra salonger byggdes mellan 1928 och 1930.

Filip II – tåget i centrala Spanien

Ett tåg med renoverade vagnar från 30-talet, kontrollanter i tidstypiska uniformer och ett kungligt resmål: San Lorenzo del Escorial. Filip IIs tåg avgår från Madrid, stig på tåget för att besöka det UNESCO-skyddade slottet Real Monasterio de San Lorenzo del Escorial.

Sjöarnas tåg i Katalonien

Tågresa i nordöstra Spanien. Tack vara de gamla loken kommer du att förflyttas till en annan tid, Loken kallas ”ye-ye” för sin kaxiga stil. Med tågen kan du besöka de vackra sjöarna längs Pyrenéerna, som sägs vara ett måste att se.

Galiciens turisttåg

Resan med de här tågen varar en dag. Lär känna Galicien genom att välja mellan olika teman: dess viner, dess trädgårdar, dess fyrar. Med på resan följer alltid en lokal guide.

Mer information hittar du här

Startbild: Jack Anstey/Unsplash (observera dock att bilden inte är från Spanien utan från Skottland men eftersom Spanska turistbyrån inte hade pressbilder till ovanstående tips, fick det bli en annan vacker tågbild för inspiration;)

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Tre drömresor på tågavstånd bokade

Igår fick jag äntligen ändan ur och bokade tre drömresor under året. Alla med ...

When in Palma – tips till Palma de Mallorca

I Palma de Mallorca finns det mesta som du kan hitta i Barcelona, men här ...

Klimatsmart skidåkning med Skitouring Scandinavia

Carl Lundberg är bergsguiden som hade en vision om att jaga vintern runt jordklotet, ...