Tre drömresor på tågavstånd bokade

  Igår fick jag äntligen ändan ur och bokade tre drömresor under året. Alla med rimligt avstånd för att åka tåg och med ett ansvarsfullt och hållbart tänk.

  Förra året fyllde jag fyrtio år och fick reseupplevelser i present, det bästa tänkbara man kan få! Den första är redan avklarad, nattåg till Åre och vandring i makalös höstnatur. Den andra som går till Varberg blir av i vår, och den tredje är i planeringsfasen. Utöver den andra respresenten är också två andra underbara resor redan planerade och bokade i år.
  Köpenhamn och Höga Kusten.

  Kallbadhuset Varberg
  Att besöka Kallbadhuset i Varberg har länge stått på min önskelista. Bild: Kallbadhuset.se
  Varberg

  Den andra resrelaterade presenten jag fick var ett presentkort på Varbergs stadshotell. Jag har drömt om att åka till Varberg, även kallad Sveriges Biarritz, i flera år och i maj blir det äntligen av. Två nätter på stadshotellet med tillgång till Asia Spa och Kallbadhuset. Dopp i havet, promenad längs havet, avkoppling och nya vyer. Längtar redan! Resan går fram och tillbaka med tåg såklart.

  Här kan du läsa om min miniweekend i Varberg

  Poolen Manon les Suites
  Manon les Suites är ett ekohotell i Köpenhamn som för tankarna till Bali. Bild: Manon Les Suites
  Köpenhamn

  I maj åker jag också till Köpenhamn och checkar in på Manon Les Suites tillsammans med några kära vänner. Vi fyllde alla fyrtio år förra året, bor på olika platser och gav oss själva en weekend tillsammans i present. Så i början av maj sätter jag mig på tåget i riktning Köpenhamn där lyxboende på ekohotellet Manon Les Suites väntar i goda vänners lag. Sist jag var i Köpenhamn bodde jag på deras systerhotell Axel Guldsmeden och från den erfarenheten och bilderna på Manon Les Suites lär jag inte bli besviken. Poolområdet liknar drömpoolen på Green Host i Yogyakarta.

  Höga Kusten
  Längs Höga Kusten ligger Högbonden Fyr, ett naturnära boende i ett av Sveriges världsarv. Bild: Höga Kusten turism
  Högbonden Fyr, Höga Kusten

  Med sommarhus längs med Höga Kusten vet jag hur vackert det är, men de gånger som jag har rest runt och utforskat Höga Kusten är få då landet är så pass rofyllt att vi alltid bara hänger där. Men i år ska det bli ändring på det. I samband med att min man och jag firar tioårig bröllopsdag checkar vi in på Högbonden Fyr längs med världsarvet Höga Kusten. Ett boende vid vägs ände med vidunderlig utsikt över Bottenhavet.

  Green Love/Hanna

  Startbild: Höga Kusten turism @ Lars Kallin

  Tags:

  • Show Comments (2)

  • Theoni

   Åh men då tar jag också tåget till varberg och möter upp dig! ????

   • Hanna Anfelter

    Ja vad roligt! Vi hörs när det närmar sig. Längtar!

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  You May Also Like

  drömresor med tåg

  Svenskarnas drömresor med tåg

  Svenskarnas intresse för tågsemester ökar och vissa sträckor på räls är populärare än andra. ...

  Transsibiriska järnvägen – tåg från Stockholm till Hongkong

  Sophie Gripenberg och Patrik Saxe brinner båda för hållbarhetsfrågor och har alltid älskat att ...

  Black Lives Matter

  Black Lives Matter. Igår. I dag. I morgon.

  Black Lives Matter. Det ska inte ens behövas sägas att svartas liv är lika ...