Västsverige ett resmål att besöka år 2020 enligt New York Times

Den prestigefulla tidningen New York Times listade nyligen 52 resmål att besöka under 2020. På sextonde plats – efter Jodhpur i Indien och före Egypten – hamnar svenska Västsverige som ett av de rekommenderade resmålen att besöka under 2020.

Västsverige har tagit sig in på listan över 52 resmål att besöka under 2020. En lista skriven av den prestigefyllda tidningen New York Times, där 52 av tidningens skribenter listar ett varsitt resmål. Göteborg och Västsverige stod som värd för 2019 års upplaga av den årliga naturkongressen Adventure Travel Summit, en viktig händelse då regionen också fick möjlighet att visa upp det bästa för inbjudna journalister från världens alla hörn.

Tim Neville som skriver för New York Times fick uppleva en bit av Västsverige och lyfter därmed fram destinationen som ett spännande resmål under 2020, till stor del tack vare destinationens hållbarhetsfokus.

Här är tre av de platser som lyfts fram i motiveringen om Västsverige som ett spännande resmål 2020:
Gotaleden

Gotaleden är en vandringsled som går mellan Göteborg och Alingsås. Den cirka 70 kilometer långa leden bjuder på flera intressanta platser att besöka längs vägen med depåstopp, historiska miljöer och vackra naturreservat. Leden är uppdelad i nio etapper och tar cirka fyra dagar att vandra i sin helhet.

Leden går bland förbi Jonsered och hotellet le Mat som du kan läsa mer om här

Skog Gotaleden
Gotaleden går mellan Göteborg och Alingsås och är en vandringsled med flera intressanta stopp längs vägen. Fotocred: Jonas Ingman/Västsverige
Garveriet

Garveriet är en spännande, nytänkande mötesplats där maten står i centrum. Här genomsyras allt av ett hållbarhetstänk, i såväl kaféet, restaurangen och bageriet. Fokus ligger på ärliga och äkta råvaror, det råder en vision om noll avfall och de samarbetar med småskaliga producenter som brinner för att erbjuda bra produkter. Med adress i Floda är Garveriet en av platserna som går att besöka längs Gotaleden.

Kafe Garveriet
Garveriet i Floda är en mötesplats med fokus på mat gjord med passion och med bra råvaror. Fotocred: Jonas Ingman/Västsverige
Ramsvik stugby & camping

Ramsvik stugby & camping ligger i hjärtat av Bohuslän och erbjuder boende, aktiviteter, naturupplevelser och mat. Det familjeägda företaget arbetar med en hållbar utveckling på flera plan. De har bland annat utvecklat svensk besöksnärings största solcellsanläggning och är därmed självförsörjande på solenergi. De är måna om lokal samverkan, har vatten och el sparåtgärder på plats, arbetar för minskat matsvinn och plockar skräp i naturreservatet med mera.

Vy Ramsvik Stugby & camping
Ramsvik stugby & camping är självförsörjande på solenergi tack vare sin solcellsanläggning. Den största inom svensk besöksnäring! Fotocred: Fredrik Schenh/Västsverige
Bordet

Längt ut i Ramsvik står Bordet. Ett av sju bord som Visit Sweden har placerat ut runtom i Sverige, på några av landets vackraste naturplatser. Bordet är tänkt att användas för en naturnära matupplevelse och bokas antingen via Book a table eller Ramsvik stugby. För 150 kr får du sittplats och ett matlagningskit som innehåller en korg med råvaror, nödvändiga redskap för att tillaga maten samt en välkomstbroschyr med recept, kuriosa om naturreservatet och tips på saker att hämta i naturen och krydda maten med.

Bordet Ramsvik
Bordet i Ramsvik är placerat direkt på de släta klipphällarna längst ut på öns norra udde, och erbjuder en naturnära matupplevelse i hjärtat av Bohuslän. Fotocred: Tina Stafren/Västvsverige

Här kan du läsa mer om Edible Country och hur du bokar bord 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Resia Travel Group satsar på hållbarhet

Nu är det äntligen officiellt. Resia Travel Group har uppnått Partnerstatus i den internationella ...

Tips saker att göra Dalsland

10 tips på saker att se och göra i Dalsland

Med smeknamnet ”Sverige i miniatyr” bjuder Dalsland på naturnära upplevelser som gör gott för ...

Social Impakt arbetar för tillgång till rent vatten i Indonesien

Med drygt 260 miljoner invånare är Indonesien världens femte folkrikaste land. Tack vare landets ...