Volontärturism på Dominica i spåren av orkanen Maria

Orkanen Maria som svepte in över Dominica natten mellan den 17 och 18 september 2017 orsakade en stor förödelse på den karibiska äventyrsön. Hus, byar och vägar totalförstördes men även turistattraktioner som vandringsleder, floder och dykplatser. Nu lanserar Dominicas turistråd volontärturismpaket för att med hjälp av resenärerna bygga upp ön igen.

Mellan natten den 17 och 18 september 2017 svepte orkanen Maria över det karibiska ekoturismparadiset Dominica och förstörde inte bara hus, hela byar och plantager utan även stora delar av öns nationalparker och vandringsleder. Enligt landets premiärminister Roosevelt Skerrit är så mycket som 95 procent av landets turismstruktur förstörd. Regnskogen med sin prunkande grönska och mäktiga vattenfall,  verkar mer eller mindre helt ha försvunnit.

Som ett sätt att hjälpa Dominicas befolkning, natur, jordbruk, och turistindustri att återhämta sig fortast möjligt, har Dominica lanserat VolunTourism, olika respaket där besökarna får hjälpa till att städa upp och återställa platser samtidigt som de får lära sig mer om floran och faunan av professionella aktörer på ön.

I dagsläget kan man exempelvis hjälpa till att bygga upp Karibiens enda långdistansvandringsled – den 185 kilometer långa Waitukubuli, rensa Dominicas längsta flod Indian River från bråte, liksom städa upp bland två av Dominicas bästa dykplatser.

Turismen hade växt sig stark och var en viktig inkomstkälla för ön innan orkanen Maria, och turismen kan även  framöver hjälpa Dominica att komma på fötter igen.

För priser och mer information, klicka här

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Två kvinnor Internationella kvinnodagen

Kvinnorna visar vägen i hållbart resande

Kvinnor och hållbart resande. Den 8 mars är den internationella kvinnodagen. Dagen till ära ...

Fem platser att se innan det är för sent

Fem platser att se innan det är för sent! Så löd rubriken i Metros ...

Palau stämplar in världens första hållbarhetslöfte i besökarnas pass 

Sedan början av december måste alla som besöker Palau skriva på ett hållbarhetslöfte som ...