Reform Travels hållbarhetsmanifest

  Jag tror på turismens kraft att agera motor för positiv förändring i samhället, och vill inspirera fler till att resa och leva mer hållbart. Här är Reform Travels hållbarhetsmanifest.

  I en värld med alarmerande klimatrapporter, vittnesmål om usla arbetsvillkor och löner, djur som utrotas, värdefull skog som avverkas, vatten som försuras och korallrev som bleknar i en rasande takt, tror jag inte att lösningen är att sluta resa utan är övertygad om att vi måste förändra vårt sätt att resa. Göra medvetna val även när det kommer till den efterlängtade semestern. För vår temporära drömresa är någon annans vardag och verklighet.

  Med ambitionen att bli Sveriges största plattform där turismaktörer som tar ansvar för hållbarhet och resenärer nyfikna på hållbart resande möts, lyfter sajten bara fram resmål, hotell, restauranger, kaféer, sevärdheter och aktiviteter som vilar på hållbara kriterier. Vissa är certifierade andra inte. Det viktigaste är att de delar värdegrunden om hållbar turism. En turism som bevarar och respekterar resmålen och alla inblandade. Som tar sitt ansvar för att minimera den negativa miljöpåverkan, bevara djur och natur, arbetar för att stärka lokala samhällen, och bidrar till minskad fattigdom i utvecklingsländer.

  Lever som jag lär

  Ingen är perfekt och ingen eller inget är hundra procent hållbart, men i linje med min affärsidé lever jag som jag lär. Det betyder att jag reser med tåg så ofta som möjligt – alltid första prio inrikes – flyger varsamt och klimatinvesterar genom att stötta naturbevarande insatser. Jag cyklar eller åker kollektivt på hemmaplan. Väljer hotell med ett uttalat hållbarhetstänk, en miljömärkning eller certifiering.

  Jag tänker till varje gång jag ska handla något, alltid second hand först! Stöttar lokala företag med en hållbar affärsidé. Företag som bryr sig om människor och miljö. Äter ekologisk, vegetarisk mat, räddar mat och dricker kravmärkt, fairtrade eller direct trade-kaffe. Både miljö och sociala villkor guidar mig i mina köp.

  Black lives matter. Människors lika värde är en självklarhet.

  Reform Travel är en ”enkvinnasbusiness”, och jag tar ett steg i taget, övertygad om att hållbarhet är den enda vägen framåt.

  Hanna Anfelter, grundare Reform Travel

  Integritetsinställningscenter

  Necessary

  Advertising

  Analytics

  Other