Res med oss

Ekoturism på Bali – 7 dagar
I samarbete med Asien Paradisresor

Upptäck Bali bortom allfartsvägarna. Somna och vakna till grodorna och ödlornas sång, lär dig laga balinesisk mat, koppla av med yoga, vandra runt bland risterrasserna och ta del av livets stilla gång i ett ekoparadis ännu oförstört av turismen. Tillsammans med Asien Paradisresor har vi tagit fram en resa till Bali där du är med och gör skillnad för Balis lokalbefolkning. Genom att välja Sidemen och Darmada som resmål är du med och bevarar värdefull natur och stöttar lokalbefolkningen samtidigt som du får en unik upplevelse långt från Balis massturism.

Sidemen är ett område på östra Bali, känt för sin vackra natur och ännu oförstört av massturismen.

Dag 1: Ankomst Bali

Vid ankomst till Balis internationella flygplats, upphämtning och körning direkt till Sidemen och Darmada ekoresort.

Dag 2: Dag på egen hand

Börja dagen med en god och hälsosam frukost i Warung Melita, den öppna restaurangen där det också finns möjlighet att äta lunch och middag. Njut av dagen och lugnet på Darmada, ekoresorten som ligger vid kanten av floden Unda i Sidemendalen på östra Bali. Darmada skapades för att bevara naturen och en helig vattenkälla. Darmada är en unik ekoresort med endast 11 rum på 1,5 hektar av grönska, en källvattenpool och en öppen restaurang med utsikt over floden och bergen.

Rummens design blandar gammal holländsk stil med balinesiska inslag. Varje rum har antingen en dubbelsäng eller två enkelsängar med myggnät och ett halvöppet badrum med varm dusch.

Alla rum har vackra handgjorda kakelplattor på golvet och en veranda där du kan sitta och koppla av i lugn och ro, läsa en bok eller lyssna till naturens sång.

Läs mer om Darmada här.

Dag 3: Frukost på hotellet. Därefter trekking med Mangku, en lokal guide som är född och uppvuxen i Sidemen. Han tar er med genom Sidemens dal förbi risfält, upp till ett balinesiskt tempel och genom lokala byar. Vandringen avslutas med lunch på en lokal restaurang med utsikt över risfälten.
Tid cirka 6 timmar. Pris inklusive entré till templet och lunch på lokal restaurang.

Dag 4: Frukost på hotellet. Förmiddag på egen hand. Framåt eftermiddagen är det dags för en matlagningskurs på Darmada där ni tillsammans med en av hotellets kockar får lära er att laga olika balinesiska maträtter som ni sen får avnjuta till middag i restaurangen i lugn och ro.

Dag 5: Frukost på hotellet. Förmiddag: Besök av Social Impakts arbete. Social Impakt är ett socialt företag som arbetar med att förse lokalbefolkningen i Sidemen med rent vatten. Sidemen är ett oerhört vackert område med rika naturtillgångar men levnadsförhållanden är väldigt enkla. De flesta som bor här arbetar som bönder på risodlingarna med knappa inkomster och många saknar tillgång till rent vatten. De tvättar sig i de omkringliggande floderna och köper vatten på flaska eller kokar vatten på spisen vilket är både tidskrävande, dyrt och miljöovänligt i form av plastskräp. Ett Navazafilter som Social Impakt arbetar med är fem gånger billigare än att koka vatten och trettio gånger billigare än att köpa vatten på flaska.  Tack vare filtret i keramik och kol går det använda vilket vatten som helst och få det rent, regnvatten, kranvatten, flodvatten. Filtret tvättar bort alla bakterier och kemikalier och håller i cirka två år innan det behöver bytas ut.

Läs en reseskildring om Sidemen, Darmada och Social Impakts arbete

Eftermiddag: Yoga till solnedgången på Darmada.

Dag 6: Frukost på hotellet. Dag på egen hand

Dag 7: Frukost på hotellet. Utcheckning och transfer till den internationella flygplatsen eller till andra destinationer.

Pris giltigt till och med april 2019

Avresa : Dagligen

2 -3 personer : SEK 9.950/person del i dubbelrum inklusive frukost

4 -6 personer : SEK 9800/person del i dubbelrum inklusive frukost

7 -9 personer : SEK 9750/person del i dubbelrum inklusive frukost

Tillägg för enkelrum: SEK 5000

Priset inkluderar: Transfer till och från flygplatsen, och mellan boendena. Boende på Darmada och Balila inklusive frukost , Inträder, Engelsktalande lokalguide, Trekking i Sidemen, matlagningskurs och yogasession på Darmada Villa

Priset inkluderar inte: Internationella flyg, egna aktiviteter på Darmada eller Balila samt måltider utanför programmet.

Högsäsong tillägg : (20 December 18 – 5 januari 2019 ) tillkommer en extra kostnad på SEK 800/person .

För mer information och bokning kontakta Lestari Helin på Asien Paradisresor: lestari@asienparadisresor.se

Till sist: Flyg ingår som sagt inte i programmet, men vi vill uppmuntra till flyg med Air France/KLM med tanke på att de har ett uttalat hållbarhetsarbete och erbjuder klimatkompensering vid bokning. Oavsett rekommenderar vi att ni klimatkompenserar för flyget vilket bolag ni än väljer. Trevlig resa!