eko inte ego

  Eko inte ego – kampen för en hållbarare värld fortsätter

  Sverige har röstat och läget känns mörkt och tungt just nu, men jag – vi – får inte ge upp. Vi behöver mer “eko, inte ego”. Den hållbarare vägen är fortsatt den enda vägen framåt.

  “Eko inte ego”.

  Utmaningarna är stora. Klimatförändringar, klimatorättvisa. Mljöförstöringar och utrotning av arter. Missförhållanden i klädfabriker och på hotell. Nedskräpning, tjuvjakt och korruption. Kränkningar av mänskliga rättigheter och rasism. Listan kan göras längre. Ändå stoppar många huvudet i sanden och låtsas som att allt är som vanligt.

  Det är lätt att bli uppgiven, handlingsförlamad men jag – vi – får inte ge upp. Den hållbarare vägen är fortsatt den enda vägen framåt. 

  Återigen måste alla ställa sig frågan, väljer jag att vara en del av lösningen eller fortsätta att bidra till problemen?

  Reform Travel är mitt sätt att dra ett strå till stacken för en bättre värld. Jag tror fortsatt på turismens kraft att agera motor för positiv förändring och jag är övertygad om att den enda vägen framåt är den hållbarare vägen. Varje val, varje handling gör jag utifrån mina hållbarhetsvärderingar.

  Hållbarhet och hållbart turismutveckling är ingen nischprodukt, eller produkt över huvud taget. Det är ett angreppsätt på hur vi ser på världen. Hur vi väljer att leva, resa, agera och göra affärer. 

  Jag vet att vi är flera som bryr oss. Vi får inte ge upp.

  Rent konkret, är du ett turismföretag – påbörja ert hållbarhetsarbete. Var tydliga med i vilken riktning ni ska gå och bara börja. Någonstans. Det viktigaste är att snacka mindre och börja agera. Vet ni inte hur ni ska göra – kontakta mig!

  Är du resenär, se till att göra så många medvetna val som möjligt. Oavsett om din nästa resa är en hemester, svemester eller utlandssemester. Dina val spelar roll, och varje gång du spenderar pengar lägger du en röst på det samhälle du vill ha.

  Nu ökar vi takten. Tillsammans reser vi till en bättre värld.

  /Hanna


  Bild: Unsplash

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  You May Also Like

  Hotellens hållbarhetsarbete – rum för förbättring

  Det som började som sparåtgärd i hotellbranschen med att hänga upp handduken, är numera ...

  Massturismen skadar Komodovaranerna i Indonesien

  Massturismen skadar Komodovaranerna i Indonesien och ön Komodo, där de bor, kan komma att ...

  Hållbar turism bidrar till ökat antal bergsgorillor i världen

  På några decennier har antalet bergsgorillor ökat i världen, till dagens 1063. En bidragande ...