Hållbart badmode

Sommarvädret håller ett stadigt grepp om Sverige just nu och vi drömmer om solstänkta hav och dopp i det blå. Precis som att vi månar om resor som gör gott, vill vi inspirera till ett hållbart mode på resan. Här tipsar vi om tre baddräkter, två för de stora och en för små. Snälla mot naturen utan att kompromissa med stil och kvalitet.

Mymarini
Bakom badklädsmärket Mymarini står tyskan Mareen Burk, en surfare, natur- och modeälskare vars mål är att skapa surfwear som kombinerar etik och funktion för medvetna bad- och surfälskaren. Namnet Mymarini kommer från Mar, det spanska ordet för havet, och samtidigt början av Mareen och bikini. Varje bit i de klassiska baddräkterna med den vackra ringningen i ryggen är gjord av ett dubbelskikt av Öko-Tex Standard 100 certifierat tyg, och väldigt slitstarkt. Med en dubbelsidig funktion, en färg på varje sida, får du två baddräkter i en. Tillverkningen sker i Tyskland.
Pris cirka 190 euro.
mymarini.com

MYMARINI Sea Body Shine i svart och blått.

 

Weekday
Fler och fler fast fashion-märken tar fram enskilda kollektioner som är gjorda i återvunnet material eller certifierad bomull, och vi uppmuntrar ansträngningarna. Årets badkollektion från Weekday är gjord i återvunnen polyamid och innan sommaren fick 25 kvinnor fria händer att skapa den sortens bilder som de själva ville se i en badklädesaffär.
Pris cirka 250 kronor
weekday.com/

Venus Swimsuit från Weekday.

 

Mini Rodini
Hållbarhet är en del av Mini Rodinins DNA och de har ända sedan starten gjort kläder för de små med omsorg för material och produktionsvillkor.
Årets badkläder är tillverkade av återvunnen polyamid som tillverkats av framförallt övergivna fisknät, gamla mattor och produktionsspill. Varje år dumpas 600,000 ton gammalt fiskenät i våra hav som skadar delfiner, sälar och annat vattenliv. Genom att köpa deras badkläder är du med och rensar upp världens hav. Baddräkten är GRS-certifierad, en certifiering för återvunna material som innefattar strikta kontroller av framför allt kemikaliehantering, men också av arbetsvillkor.
Pris cirka 449 kronor
minirodini.com

Swallows Sportig Baddräkt från Mini Rodini.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Sök resor och plantera träd

Visste du att du kan söka efter hållbara resor och samtidigt plantera träd. Träd ...

Lästips: Välkommen till paradiset

Researrangörerna lockar med bilder om våra drömmars resmål som en orörd plats långt borta ...

Internationella kvinnodagen och tre inspirerande kvinnor

Vad passar bättre så här på den internationella kvinnodagen än att lyfta fram några ...