Hållbart badmode

Sommarvädret håller ett stadigt grepp om Sverige just nu och vi drömmer om solstänkta hav och dopp i det blå. Precis som att vi månar om resor som tar ansvar för miljö och människa, vill vi inspirera till ett hållbart mode på resan. Här tipsar vi om baddräkter, några för de stora och en för de små. Snälla mot naturen utan att kompromissa med stil och kvalitet.

Hållbart badmode. Precis som att vi månar om resor som gör gott, vill vi inspirera till ett hållbart mode på resan. Här tipsar vi om baddräkter, några för de stora och en för de små. Snälla mot naturen utan att kompromissa med stil och kvalitet.

Mymarini

Bakom badklädsmärket Mymarini står tyskan Mareen Burk, en surfare, natur- och modeälskare vars mål är att skapa surfwear som kombinerar etik och funktion för medvetna bad- och surfälskaren. Namnet Mymarini kommer från Mar, det spanska ordet för havet, och samtidigt början av Mareen och bikini. Varje bit i de klassiska baddräkterna med den vackra ringningen i ryggen är gjord av ett dubbelskikt av Öko-Tex Standard 100 certifierat tyg, och väldigt slitstarkt. Med en dubbelsidig funktion, en färg på varje sida, får du två baddräkter i en. Tillverkningen sker i Tyskland.
Pris cirka 190 euro.
mymarini.com

MYMARINI Sea Body Shine i svart och blått.

 

Weekday

Fler och fler fast fashion-märken tar fram enskilda kollektioner som är gjorda i återvunnet material eller certifierad bomull. Även om fast-fashion är problematiskt både ur miljösynpunkt med slit och släng, och sociala villkor där fabriksarbetarna som oftast har alldeles för dåliga arbetsvillkor och löner, uppmuntrar vi ändå ansträngningarna. Årets badkollektion från Weekday är gjord i återvunnen polyamid och innan sommaren fick 25 kvinnor fria händer att skapa den sortens bilder som de själva ville se i en badklädesaffär.
Pris cirka 250 kronor
weekday.com/

Venus Swimsuit från Weekday.

 

Mini Rodini

Hållbarhet är en del av Mini Rodinis DNA och de har ända sedan starten gjort kläder för de små med omsorg för material och produktionsvillkor.
Årets badkläder är tillverkade av återvunnen polyamid som tillverkats av framförallt övergivna fisknät, gamla mattor och produktionsspill. Varje år dumpas 600,000 ton gammalt fiskenät i våra hav som skadar delfiner, sälar och annat vattenliv. Genom att köpa deras badkläder är du med och rensar upp världens hav. Baddräkten är GRS-certifierad, en certifiering för återvunna material som innefattar strikta kontroller av framför allt kemikaliehantering, men också av arbetsvillkor.
Pris cirka 449 kronor
minirodini.com

Swallows Sportig Baddräkt från Mini Rodini.

 

Miss Janna

Miss Janna är ett svenskt företag som jobbar småskaligt med produktion inom EU samt egen ateljé i Göteborg. De tar hållbarhet på största möjliga allvar. Badkläderna är designade och tillverkade för att hålla säsong efter säsong med snitt som inte går ur tiden, och i material av återvunnen nylon.
Pris cirka 1 200 kr
missjanna.se

Miss Janna Hållbart badmode
Palm print, hållbart badmode från Miss Janna.
Dedicated

Dedicated grundades våren 2006 som ett miljömedvetet retailkoncept. De ville förändra en industri som ingen verkade ifrågasätta. En industri byggd på omänskliga arbetsförhållanden, giftiga kemikalier och enorma mängder utsläpp.
Deras baddräkter och bikinis är tillverkade av återvunna plastflaskor och kommer i en rad härliga färger och mönster.
Cirkapris 799 kr
dedicatedbrand.com

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Klappar (presenter) till den hållbara resenären – tio tips

Julen närmar sig med stormsteg, och har du inte hunnit köpa alla klappar än ...

Sök resor och plantera träd med Ecosia

Visste du att du kan söka efter hållbara resor och samtidigt plantera träd? Träd ...

Tips på saker att göra när fysiska resandet är satt på paus

Tips på saker att göra när resandet är satt på paus

När det fysiska resandet är satt på paus tar vi tillfället i akt och ...