Hälsa på pingvinerna vid Boulders Beach utanför Kapstaden i Sydafrika

  Vid Boulders Beach, strax utanför Kapstaden i Sydafrika lever en koloni med vilda afrikanska pingviner. De är oemotståndligt söta och väl värda ett besök. De knähöga raringarna hotas dock av utrotning, men genom att hälsa på dem är du med och bidrar till deras överlevnad.

  Boulders Beach Sydafrika

  Pingviner Boulders Beach i Sydafrika. I en liten bukt mellan Simon’s Town och Cape Point, strax utanför Kapstaden, lever en koloni på cirka 2 200 afrikanska pingviner. Platsen är en del av nationalparken Table Mountain National Park Marine Protected Area. Den ligger vackert inbäddad mellan stora granitstenar som skyddar mot storm och vind. Det här är den enda platsen i världen där man kan komma nära de de små knähöga raringar som strosar runt i det fria.

  Varje år kommer cirka 60 000 personer hit för ett oförglömligt möte. Tack vare att de betalar inträde är de också med och bevarar pingvinernas överlevnad. Intäkterna från alla besök går till bevarandeåtgärder, åtgärder som är till för att skydda och möjliggöra pingvinernas överlevnad.

  Pingvin Boulders Beach Sydafrika

  Historien om Kapstadens pingvinkoloni började 1983 när ett par skådades på Foxy Beach vid Boulders. Fåglarna kom till False Bay från Dyer Island. Vid den tiden var False Bay stängd för kommersiellt fiske. För nykomlingarna innebar det rikligt med mat och trygga häckningsplatser vilket ledde till att pingvinfamiljen snabbt ökade i antal.

  Men nästan tre decennier senare, har Boulders Beach pingviner hamnat i trubbel. Bilar, människor och konkurrens om parningsplatser har gjort att pingviner bosätter sig i osäkra miljöer och lämnar sina bon som utsätts för rovdjur. Klimatförändringarna har också påverkat fiskbestånden och en ökad förekomst av tuffa väderförhållanden håller på att utarma kolonin.

  Tack vare turismen finns det dock hopp. Varje besök bidrar till att deras framtid räddas. För att komma fram till dem går du in via nationalparken, betalar ett inträde, och följer sedan gångvägarna till Foxy beach.

  Boulders, Simons Town
  tmnp.co.za


  Läs också: Kaphalvön runt med fokus på hållbart resande

  Tags:

  • Show Comments (2)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Fem platser att se innan det är för sent

  Fem platser att se innan det är för sent! Så löd rubriken i Metros ...

  Hemmapåsk: tre tips för dig som bor i Stockholm

  Påsken står för dörren och Corona sätter käppar i hjulet för alla som tänkte ...