Sydafrikas grönaste hotell

Endast 400 meter från Kapstadens flygplats och mindre än trettio minuters bilväg från Kaphalvöns vinodlingar ligger Hotel Verde, Sydafrikas grönaste hotell som har vunnit flera utmärkelser. Ett kvalitetsboende som tar hänsyn till alla aspekter inom hållbar turism – miljön, människorna och ekonomin, utan att tumma på kvalitet.

Vid Kapstadens flygplats ligger Sydafrikas grönaste hotell. Läget kan verka trist men låt dig inte luras. När du kliver in genom dörrarna på det här prisbelönta hotellet väntar ett grönt paradis, där varje liten detalj har planerats med omsorg för miljö och människor.

“Vi ärver inte den här planeten av våra förfäder, vi lånar den av våra barn”, säger hotellets ägare Mario Delicio. Han menar att vi har alla ett ansvar, privatpersoner som företag, att leva hållbart.

Istället för att bygga ett hotell och ta in ett hållbarhetsperspektiv i efterhand, med en ekologisk frukost, spara in på tvätten av handdukar etc som man kan se på hotell lite överallt i dag, så startade bygget utifrån en hållbarhetsprincip. Lokalt material användes till femtio procent, tjugofem procent är återvunnet material och 14 % av all elförsörjning kommer från en lokal vindkraftsnurra.

Dessutom är all mat som erbjuds i restaurangen antingen lokalt odlad på hotellet eller inköpt från ansvarsfulla odlare inom en 16 mils radie från hotellet.

Läs mer om hotellet på deras hemsida: hotelverde.com

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Misool – ett ekoparadis i Indonesien

I vad som sägs vara världens vackraste dykvatten, strax söder om ekvatorn i ett ...

Stilleben – ekovänligt boende i Åmot

I Åmot i Gävleborgs län ligger Stilleben, ett boende som vilar på ekoturismens principer ...