Hotel Verde i Kapstaden Sydafrikas grönaste hotell

Endast 400 meter från Kapstadens flygplats och mindre än trettio minuters bilväg från Kaphalvöns vinodlingar ligger Hotel Verde, Sydafrikas grönaste hotell som har vunnit flera utmärkelser. Ett ekoboende som tar hänsyn till alla aspekter inom hållbar turism – miljön, människorna och ekonomin, utan att tumma på kvalitet.

Vid Kapstadens flygplats ligger Sydafrikas grönaste hotell. Läget kan verka trist men låt dig inte luras. När du kliver in genom dörrarna på det här prisbelönta hotellet väntar ett grönt paradis, där varje liten detalj har planerats med omsorg för miljö och människor.

“Vi ärver inte den här planeten av våra förfäder, vi lånar den av våra barn”, säger hotellets ägare Mario Delicio. Han menar att vi har alla ett ansvar, privatpersoner som företag, att leva hållbart.

Hotel Verde i Kapstaden är Afrikas första klimatneutrala hotell hotell som uppmuntrar sina gäster att vara klimatsmarta genom att ta trapporna istället för hissen, stänga av luftkonditioneringen, inte byta lakan och handdukar, sopsortera, springa eller promenera i trädgården. För varje klimatsmart handling kan gästen tjäna en “verdino” som kan användas som avdrag på hotellnotan eller för betalning i baren.

Istället för att bygga ett hotell och ta in hållbarhetsperspektivet i efterhand, genom att servera en ekologisk frukost och spara in på tvätten av handdukar som man kan se på hotell lite överallt i dag, startade Hotel Verde bygget utifrån ett hållbarhetsfokus. Lokalt material användes till femtio procent, tjugofem procent är återvunnet material och 14 procent av all elförsörjning kommer från en lokal vindkraftsnurra. Vattnet från duscharna och toaletterna återanvänds och hotellet och sparar därmed
6 000 liter vatten om dagen, och det i ett land där det råder vattenbrist. Gymmet på hotellet är konstruerat så att gästerna som tränar bidrar till hotellets elförsörjning och allt avfall tas om hand och sorteras.

Dessutom är all mat som erbjuds i restaurangen antingen lokalt odlad på hotellet eller inköpt från ansvarsfulla odlare inom en 16 mils radie från hotellet.

Läs mer om hotellet på deras hemsida: hotelverde.com

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Kaphalvön runt med fokus på hållbart resande

Sydafrika är ett land fyllt av kontraster. Här finns naturscenerier som kan få vem ...

Le Gers – Frankrikes eget Toscana

Böljande landskap med gröna kullar, brunbränd jord, vinodlingar, små byar, och en kärlek till ...

Sov med gott samvete på boutiquehotellet Chavanel i Paris

Paris kryllar av hotell och det är inte alltid lätt att hitta rätt i djungeln. På ...