Hotel Verde hotelltips Kapstaden

  Hotel Verde i Kapstaden – Sydafrikas grönaste hotell

  Hotel Verde ligger endast 400 meter från Kapstadens flygplats och mindre än trettio minuters bilväg från Kaphalvöns vinodlingar. Ett ekoboende som tar hänsyn till alla aspekter inom hållbar turism. Miljön, människorna och ekonomin, utan att tumma på kvalitet.

  Vid Kapstadens flygplats ligger Hotel Verde, Sydafrikas grönaste hotell. Ett hotell som har vunnit flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete. Läget verkar kanske trist till en början men låt dig inte luras. När du kliver in genom dörrarna på det här prisbelönta hotellet väntar ett grönt paradis. En plats där varje liten detalj har planerats med omsorg för miljö och människor.

  Hotellets ägare Mario Delicio menar att vi alla har ett ansvar. Ett ansvar både som privatpersoner och som företag, att leva hållbart. “Vi ärver inte den här planeten av våra förfäder, vi lånar den av våra barn”, säger han.

  Hotel Verde i Kapstaden är Afrikas första klimatneutrala hotell hotell som uppmuntrar sina gäster att vara klimatsmarta genom att ta trapporna istället för hissen, stänga av luftkonditioneringen, inte byta lakan och handdukar, sopsortera, springa eller promenera i trädgården. För varje klimatsmart handling tjänar gästen en “verdino” som kan användas som avdrag på hotellnotan eller för betalning i baren.

  Med respekt för det lokala

  Istället för att bygga ett hotell och ta in hållbarhetsperspektivet i efterhand, genom att servera en ekologisk frukost och spara in på tvätten av handdukar som man kan se på hotell lite överallt i dag, startade Hotel Verde bygget utifrån ett hållbarhetsfokus. Lokalt material användes till femtio procent, tjugofem procent är återvunnet material och 14 procent av all elförsörjning kommer från en lokal vindkraftsnurra.

  Vattnet från duscharna och toaletterna återanvänds och hotellet och sparar därmed 6 000 liter vatten om dagen, och det i ett land där det råder vattenbrist. Gymmet på hotellet är konstruerat så att gästerna som tränar bidrar till hotellets elförsörjning och allt avfall tas om hand och sorteras.

  Dessutom är all mat som erbjuds i restaurangen antingen lokalt odlad på hotellet eller inköpt från ansvarsfulla odlare inom en 16 mils radie från hotellet.

  Läs mer om hotellet på deras hemsida: hotelverde.com

   

   

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Airbnb apartment

  Airbnb: fördelar och nackdelar med bodelningsplattformen

  Airbnb hyllas bland resenärer för möjligheten att bo prisvärt som en lokalbo, samtidigt som ...

  Spinguera ekolodge – ekohotell på Kap Verde

  För några år sedan drömde jag om att åka till Kap Verde, ö-nationen utanför ...

  Juvet och Treehotel – två naturnära ekohotell i Norden

  Två naturnära ekohotell i Norden som vi drömmer om just nu är Juvet landskapshotell ...