Internationella kvinnodagen och tre inspirerande kvinnor

  Vad passar bättre så här på den internationella kvinnodagen än att lyfta fram några av de fantastiska kvinnor som jobbar med att sprida inspiration och tankar om hållbar turism och ett medvetet resande.

  Efter att ha varit i den hållbara turistbranschen ett litet tag nu tycker jag mig ändå kunna konstatera att den domineras av kvinnor. I kursen som jag går, hållbar turismutveckling, är vi uteslutande kvinnor. Bland bloggare och influensers hittas flest kvinnor och vad säger det? Enligt mig att vi kvinnor har en stor benägenhet att se bortom kortsiktiga vinster och förstå de långsiktiga perspektiven. Att vi har en stor förmåga att sätta våra egna intressen främst och kämpa för kollektivet. Att vi ser hur vi förstör jorden för våra kommande generationer och är storsinta nog att vilja göra något åt det. Vi är helt enkelt mindre egoistiska och mer medvetna. Självklart finns det män som kämpar och arbetar för samma sak, att främja resor som bidrar till en bättre värld, men just i dag är det kvinnorna som får ta plats. Här är tre av många fler av alla de fantastiska medsystrar som genom ord och handling inspirerar till ett hållbart resande.

  Linda Engström – Resa Medvetet
  Linda Engström började blogga 2016 under namnet 155cm. Förra året bytte bloggen namn till resamedvetet, ett namn som hon själv skriver speglar målet med bloggen bättre – att inspirera fler till att resa på nya sätt och med andra glasögon. På ett personligt och tänkvärt sätt delar Linda med sig av restips och reflektioner med syftet att få fler att få upp ögonen för ett medvetet resande. Senaste resan gjorde hon till Ghana.
  Läs mer här: resamedvetet.se

  Linda Engström bloggar på Resamedvetet.se och hennes önskan är att inspirera fler till att resa med nya glasögon. Bildcopy: Linda Engström

   

  Ellie Cleary – Soul Travel Blog
  Den ledande engelskspråkiga bloggen om hållbart resande är Soul Travel Blog som drivs av Ellie Cleary. Syftet med bloggen är att bidra med inspiration och praktiska tips till hållbart resande, det vill säga hur man reser och skapar positiv förändring genom sitt resande.
  Bloggen vänder sig till de resenärer som vill resa för mer än sitt eget välbefinnande, som vill upptäcka världen och göra den till en bättre plats genom hållbar turism. Här hittar du färgstarka guider, reflektioner och reportage om resor världen över. Ellie är nyss hemkommen från resor i Iran, Indien och Bangladesh.
  Läs mer här: soultravelblog.com

  Ellie Cleary driver bloggen Soul Travel Blog där hon delar med sig av tips och tankar om resor som bidrar till en bättre värld. Bildcopy: Soultravelblog

  Katarina Mancama – Slow Travel Africa
  En av de första kvinnorna jag träffade som arbetar med hållbar turism är Katarina, och då i samband med en resa till Kaphalvön. Katarina är bosatt i Sydafrika sedan 15 år tillbaka och hon älskar landet. Genom Slow Travel Africa skapar hon resor som bjuder på fantastiska upplevelser och som ger tillbaka till landet där resan sker, och via bloggen och Instagram delar hon med sig av hennes resor. Inspiration hämtar hon från Slow food-rörelsen och på samma sätt som den vill förhindra försvinnandet av lokala matkulturer och öka intresset för maten vi äter, strävar Katarina efter att bevara de platser hon besöker och se till att turismen för med sig något gott.
  Läs mer här: slowtravelafrica.com

  Katarina på Slow Travel Africa delar med sig av bilder som får oss att drömma om att upptäcka mer av Afrikas länder på ett sätt som ger tillbaka. Bildcopy: Slow Travel Africa

   

  Editors Note: Jämlikhet är en nödvändighet för att vi ska kunna skapa ett hållbart samhälle. Trots att vi har en kommit en lång väg har vi en lika lång väg kvar innan det råder jämlikhet mellan män och kvinnor. Enligt World Economic Forum kommer det att ta 100 år innan jämlikhet är uppnått om det fortsätter i den takten som det gör nu. Så något måste hända. Särskilt inom textilindustrin och resebranschen dominerar kvinnor men de arbetar för långa löner och usla villkor. Det behövs en förändring och där kan hållbar turism vara med och bidra. 

  Tags:

  • Show Comments (2)

  • Linda, resa medvetet

   Tack för omnämnandet och fina ord och att få vara en del av detta sällskap. Kampen fortsätter 🙂

   • reform

    Tack själv! Yes, det gör den!

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Klappar (presenter) till den hållbara resenären – tio tips

  Julen närmar sig med stormsteg, och har du inte hunnit köpa alla klappar än ...

  Hållbar semester – några enkla tips

  Semestern står för dörren och du är i färd med att packa inför härliga ...

  Hållbart resande – Resa hållbart med barn

  Att resa med barn handlar i grund och botten om att våga. Niklas Kämpargård ...