Tre hållbara vattenflaskor 

Att investera i en återanvändningsbar vattenflaska och sluta köpa vatten i engångsförpackningar är en win-win för både miljön och dig. Här är tips på tre hållbara flaskor som hjälper dig att spara pengar på lång sikt samtidigt som du drar ditt strå till stacken för en bättre miljö.

Klean Kanteen
Du har säkert hört eller läst det förr, att köpa vatten i engångsflaskor är ingen bra idé (det är vattenslöseri, plasten är dålig för naturen etc, etc…) så det bästa är att köpa en flaska en gång och som du återanvänder gång på gång. Själv åker jag aldrig någonstans utan min Klean Kanteen och det funkar toppenbra att resa med den både korta och långa sträckor. Flaskorna, som tillverkas för hand i Kina är i aluminiumfritt stål, finns i flera olika färger och storlekar och tål det mesta. Pris från cirka 200 kronor.
kleankanteen.com

Yuhme
En av de fantastiska sakerna med att påbörja en hållbarhetsresa är att upptäcka alla andra underbara eldsjälar där ute som verkar i samma sfär.
Yuhme drivs av Alexandra och Alexander Nash och bygger på köp-en-ge-en-principen. För varje såld vattenflaska bidrar Yuhme med sex månaders rent vatten till en person i Centralafrikanska republiken via välgörenhetsorganisationen Water for good. Flaskorna tillverkas i Sverige för att kunna säkerställa schysta arbetsvillkor och dessutom är de gjorda i en sorts bioplast av sockerrör som hör och häpna, har ett negativt koldioxidutsläpp! Enligt Alexandra Nash betyder det att för varje ton plast som produceras försvinner 2,4 ton koldioxid ur atmosfären. Flaskan finns i dag i en och samma storlek men med tre olika designs – the endurance, the power, the namaste.
Pris 269 kronor.
yuhme.se

Water-to-go
Under WTM i London tidigare i höstas fick jag höra talas om Water-to-Go, en vattenflaska med ett inbyggt trestegsfilter som renar alla typer av sötvatten och gör det drickbart direkt. Den här flaskan som är visserligen är gjord i plast men fri från BPA och bisfenol A, rekommenderas inte i första hand för sitt estetiska yttre utan för sitt praktiska inre. Reser du till länder där kranvattnet av olika anledningar inte är drickbart, eller där du är långt ifrån rinnande vatten men nära en sjö eller flod, fyll på flaskan och vips så har du rent dricksvatten. Beroende på var och hur mycket flaskan används behöver filtret bytas cirka en gång var annan månad.
Pris från cirka 13 pund.
watertogo.eu

Text: Hanna Anfelter
Bilder från respektive företag.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Tre resväskor för den hållbara resenären

Resa hållbart handlar om att göra val längs hela resan. Hur du packar, och ...