Tre resväskor för den hållbara resenären

Resa hållbart handlar om att göra val längs hela resan. Hur du packar, och i vad du packar, spelar också roll när du vill vara en en mer hållbar resenär. En resväska av återvunnen plast, en annan i återvunnen polyester och en tredje som bidrar till en bättre skolgång för barn i Kambodja. Här är tre resväskor för den hållbara resenären.

Eco-Nu Samsonite

Det välkända väskföretaget Samsonite har släppt en serie med ekovänliga resväskor under namnet ECO-NU. Allt tyg i tillverkningen kommer från hundra procent återvunnen plast, även linningen. Dessutom är väskan lätt och utrustad med en massa praktiska detaljer såsom lättviktshjul, ergonomiskt handtag och smarta integrerade packningslösningar.

Alla Samsonites väskor är tillverkade och designade för att hålla, och så även ECO NU. Väskan kommer i olika färger och olika storlekar, från handbagage till incheckat.
Cirkapris 280 dollar
Läs mer här

Hållbar resväska ECO-NU Samsonite
ECO NU är en resväska med hjul tillverkad i återvunnen plast.
Travel Backpack WAYKS

The Travel backpack från WAYKS är designad som en ryggsäck men med alla funktioner som en resväska. En ”tre i en väska” som lätt förvandlas från en komplett resväska till en enklare ryggsäck plus en kameraväska, eller sminkväska eller kylbag. Den slitstarka och vättåliga väskan kommer i två färger, svart och beige, den rymmer 45 liter och består av tretton olika delar.

Bakom märket står två syskon, en syster och bror-duo och de lägger stor vikt vid miljömässig, social och ekologisk hållbarhet. Ryggsäcken är gjord i återvunnen polyester, den är fri från PVC, och tillverkad under schysta villkor av bluesign-certifierade tillverkare.
Cirkapris 289 euro
Läs mer om WAYKS och Travel Bag här

Hållbar ryggsäck från WAYKS
WAYKS är ett nystartat märke som tillverkar ryggsäckar för den hållbara och medvetna resenären.
Khmer Explorer Banana Backpacks

Khmer Explorer är 60-liters ryggsäck som hjälper dig att packa smidigt och resa lätt. Den smarta tvålager- funktionen ger dig en överblick över packningen så att du inte behöver gräva längst ner i väskan efter dina saker. Väskan är tillverkad i ett vattentåligt material och designad för att hålla med smarta lösningar som ett hemligt fack för värdefulla saker, en ficka framtill för snabb tillgång till det viktiga och med flera packpåsar som hjälper dig att sortera packningen.

Det bästa av allt, när du köper en Khmer explorer reseryggsäck är du med och bidrar till en bättre skolgång för barn i Kambodja. Varje köp av ryggsäcken ger två skolmåltider för ett barn under ett helt år, och som ett minne broderas namnet på barnet in på ryggsäcken. Det ger den dessutom en unik och personlig touch.
Väskorna skickas i nuläget bara till Kanada och USA men förhoppningsvis kommer de distribueras i Europa i framtiden.
Cirkapris 385 dollar
Läs mer om Banana Backpacks och Khmer Explorer här

Hållbar ryggsäck Khmer Explorer
När du köper en Khmer Explorer ryggsäck är du med och bidrar till en bättre skolgång för barn i Kambodja. Namnet på det barn du stöttar broderas in på ryggsäcken, och gör den därmed unik.

 

Startbild: WAYKS

Du kanske också vill ha tips på hållbara vattenflaskor vilket du hittar här

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Tre hållbara vattenflaskor 

Att investera i en återanvändningsbar vattenflaska och sluta köpa vatten i engångsförpackningar är en ...