Hotelltips i Malmö – Ohboy hotell i Västra Hamnen

Samarbete

I Västra Hamnen, ett stenkast från Malmö Central och centrum, ligger Ohboy hotell. Ett nytänkande hotell med fokus på ekologisk hållbarhet med solpaneler, cyklar, gröna ytor och lokal design.

Ohboy hotell ligger i Västra hamnen i Malmö, mitt emot skateparken och ett stenkast från tågstationen och centrum. Hotellet erbjuder 31 lofthotellrum med en dubbelsäng och en enkelsäng under trappen, ett badrum och ett utrustat kök samt en liten arbetsplats. Standardrummen vetter mot den relativt lugna gatan, medan de större rummen har sitt läge mot baksidan och bambuträdgården.

Frukost ingår inte men du fixar lätt frukost själv i köket. Alternativt går ut och äter på någon av Malmös trevliga kaféer. Staden har ett stort utbud av kaféer och restauranger, varav flera har ett ekologiskt och hållbart tänk. Här kan du läsa om några av dem.

Hotelltips Oh boy hotell Malmö
Ohboy hotell ligger i Västra hamnen i Malmö, ett kvarter känt för sitt nytänkande och gröna innovationer.

Hotellet har självincheckning och kanske det bästa av allt, i rumshyrningen ingår en vikbar cykel. Tack vare cykeln tar du dig smidigt fram i Malmö på ett miljövänligt sätt. Malmö är en platt stad med många cykelbanor så det går fort och enkelt att ta sig fram.

Hotellet är – precis som Malmö stad – mån om ekologisk hållbarhet och samverkan. En lokal arkitekt- och byggfirma står bakom bygget och hotellets design, produktion och material kommer från södra Sverige. Runt om huset och på taket står odlingslådor och hotellet andas mycket grönt. Hela huset, som också rymmer ett antal fasta lägenheter, värms upp av med bergvärme direkt från tomten och på taket står solceller och fångar energi.

Kort sagt ett modernt, nytänkande boende som funkar helt okej för en natt, men ännu bättre för en lite längre vistelse i Malmö.
Pris från 1090 kr/natten

Läs mer om hotellet och boka här

Editors note: I samarbete med Ohboy hotell som stod för en övernattning.

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Ekovänligt budgethotell i Paris

Bo billigt och bra på Solar Hotel, Paris mest ekovänliga hotell. Med sitt centrala ...

En annan sida av Gotland och Fårö

Jag tillhör en liten skara som knappt har varit på Gotland sommartid. Istället är ...

Resa i lågsäsong – Svartsö i Stockholms skärgård

När resandan faller på är det svårt att stoppa den. Men det är inte ...