Tre schysta lunchrestauranger i Stockholm

Räddad mat, närodlade råvaror i säsong och schysta arbetsvillkor. Några ställen arbetar lite extra med hållbarhet och sticker ut i Stockholms lunchutbud. Här är tre tips på schysta lunchrestauranger i Stockholm.

Tre schysta lunchrestauranger i Stockholm. Räddad mat, närodlade råvaror i säsong och schysta arbetsvillkor. Några ställen arbetar lite extra med hållbarhet och sticker ut i Stockholms lunchutbud. Här är tre tips på schysta lunchrestauranger i Stockholm.

Mat Cirkeln
Mitt i city erbjuder restaurang Cirkeln dagens lunch gjord på bra råvaror och med schysta villkor.

City

Restaurang Cirkeln

Cirkeln ligger i ABF-husets lokaler på Sveavägen som förutom dagens lunch erbjuder frukost, fika och middag. Lunchen innehåller oftast tre alternativ varav ett vegetariskt och veganskt. Maten tillagas med kärlek på säsongens råvaror och schysta arbetsvillkor är en självklarhet. En klar lunchfavorit i Stockholm city.
abfstockholm.se

 

Interiör Sopköket schyst lunchrestaurang Stockholm
Sopköket räddar mat och minskar matsvinnet. I Söderhallarna serverar de dagligen en lunchbuffé på räddad mat.

Södermalm

Sopköket

Sopköket räddar mat och minskar svinnet. Matsvinn från butiker och deras underleverantörer men också annat svinn. Materialsvinn, lokalsvinn och arbetskraft, genom att anställa nyanlända till exempel som har svårt att få jobb. Bakom Sopköket står Filip Lundin, en energisk och inspirerande person som fick idéen efter en resa till Indien. Från försäljning i foodtruck till egen restaurang i Söderhallarna –sedan starten 2015 har det gått framåt. Restaurangen erbjuder dagligen en god och vällagad lunchbuffé tillagad på räddad mat. Inredningen består av räddade möbler som också är till salu.
sopkoket.se

 

Karshamra Farm en schyst lunchrestaurang Stockholm
Grönsakerna på Farms meny kommer från den ekologiska gården Karshamra.

 

Gärdet

Farm Restaurant & Bar

Vid Frihamnen intill Magasin 3 ligger restaurangen Farm & Bar. Ett samarbete mellan Maurits och Agnes från Karshamra mat & trädgård och Niklas från Stockholm Brewing Co. Tillsammans har det skapat en mötesplats med fokus på bra mat och dryck i en lokal med industrichic känsla. Menyns rätter baseras främst på grönsaker odlade på den egna gården, och de djur som serveras då och då har betat på den krav-certifierade gården. Det organiska avfallet från bryggeriet återvinns, dels som foder till djuren, dels som kompost. Farm serverar lunch måndag – fredag och samt middag onsdag –lördag. Ett bra ställe värt en omväg. Se dock till att vara i tid till lunchen, restaurangen är välbesökt!
farmrestaurant.se

 

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Hemmapåsk: tre tips för dig som bor i Stockholm

Påsken står för dörren och Corona sätter käppar i hjulet för alla som tänkte ...

Fika ekologiskt i Malmö, staden som satsar stort på hållbarhet

Hållbart och medvetet resande blir allt mer populärt. FN har bland annat uppmärksammat tendensen ...

Tre schysta tips till Stockholm den svenska huvudstaden

Stockholm är en vacker och grön stad som bjuder på många adresser med ett ...