Tre schysta lunchrestauranger i Stockholm

  Räddad mat, närodlade råvaror i säsong och schysta arbetsvillkor. Några ställen arbetar lite extra med hållbarhet och sticker ut i Stockholms lunchutbud. Här är tre tips på schysta lunchrestauranger i Stockholm.

  Tre schysta lunchrestauranger i Stockholm. Räddad mat, närodlade råvaror i säsong och schysta arbetsvillkor. Några ställen arbetar lite extra med hållbarhet och sticker ut i Stockholms lunchutbud. Här är tre tips på schysta lunchrestauranger i Stockholm.

  Restaurang Cirkeln

  Cirkeln ligger i ABF-husets lokaler på Sveavägen som förutom dagens lunch erbjuder frukost, fika och middag. Lunchen innehåller oftast tre alternativ varav ett vegetariskt och veganskt. Maten tillagas med kärlek på säsongens råvaror och schysta arbetsvillkor är en självklarhet. En klar lunchfavorit i Stockholm city.
  abfstockholm.se

  Mat Cirkeln
  Mitt i city erbjuder restaurang Cirkeln dagens lunch gjord på bra råvaror och med schysta villkor.

   

  Sopköket

  Sopköket räddar mat och minskar svinnet. Matsvinn från butiker och deras underleverantörer men också annat svinn. Materialsvinn, lokalsvinn och arbetskraft, genom att anställa nyanlända till exempel som har svårt att få jobb. Bakom Sopköket står Filip Lundin, en energisk och inspirerande person som fick idéen efter en resa till Indien. Från försäljning i foodtruck till egen restaurang i Söderhallarna –sedan starten 2015 har det gått framåt. Restaurangen erbjuder dagligen en god och vällagad lunchbuffé tillagad på räddad mat. Inredningen består av räddade möbler som också är till salu.
  sopkoket.se

  Interiör Sopköket schyst lunchrestaurang Stockholm
  Sopköket räddar mat och minskar matsvinnet. I Söderhallarna serverar de dagligen en lunchbuffé på räddad mat.

   

  Restauranglabbet

  Restauranglabbet är en innovationsarena som undersöker hur restauranger kan uppnå de globala målen genom att förena vetenskap med matbranschen

  Bakom konceptet står en grupp med hållbara kockar, industridesigners och hållbarhetsexperter, och tillsammans tittar de på alla delar som berör restaurangdrift. Det vill säga råvaror, vatten, avfall, möbler, teknik och så vidare. Målet är att bli världens mest hållbara krog, och i lunchrestaurangen serverar de en buffé som ändras dagligen beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga för dem.

  I lokalen på Valhallavägen erbjuder de också fika hela dagen lång. Kaffe och godsaker gjorda på dagliga rester såsom kaffesump, banan eller nötter.
  restauranglabbet.se

  restauranglabbet hållbar lunchrestaurang stockholm
  Målet med Restauranglabbet är att bli världens mest hållbara restaurang. De förenar mat och vetenskap för att uppnå de globala målen. Utan att kompromissa med god mat!

   


  Editors note 7 september 2020: När inlägget skrevs tipsade vi om Farm restaurant & Bar. Ett samarbete mellan Maurits och Agnes från Karshamra mat & trädgård. Restaurangen har dock stängt och vi har plockat bort texten och ersatt med Restauranglabbet. Dessutom på grund av Corona håller Cirkeln för närvarande stängt men vi håller tummarna för att de snart öppnar upp igen.

   

   

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Tre restauranger i Stockholm med fokus på grönsaker

  Tre restauranger i Stockholm med fokus på grönsakerna

  God mat är en del av livet. Länge har köttet varit en självklar ingrediens ...

  Aruba – det lokala livet bortom rosa flamingos och vita stränder

  Rosa flamingos, kritvita stränder och azurblått hav. Bilden av Aruba är paradiset personifierat och ...

  Restauranger Kapstaden – adresserna du inte får missa

  Kapstaden är ett av de hetaste resmålen just nu och dessutom en av världens ...