Tre schysta tips till Köpenhamn

Köpenhamn är en populär weekendstad och nås enkelt med tåg från Sverige. Staden ligger i framkant när det kommer till hållbara, gröna initiativ och är dessutom en cykelvänlig stad. Här är tre schysta tips till den danska huvudstaden för den medvetne resenären.

Köpenhamn kryllar av gröna, hållbara adresser och är ett bra weekendalternativ för den medvetna resenären. Assistenskyrkogården är en grön oas mitt i staden.
Boende
Manon les Suites

Den danska småskaliga hotellkedjan Guldsmeden kombinerar stil och medvetenhet med ett hållbarhetstänk. Alla deras hotell, och även det trendiga Manon les Suites är Green Globe-certifierade, så här checkar du in med gott samvete. Manon les Suites har lockat till sig extra mycket uppmärksamhet mycket tack vare sitt tropiskt grönskande poolområde som flitigt figurerat på sociala medier, och det är lika häftigt i verkligheten som på bild. Rummen är inredda i jordnära färger, sängarna är bekväma och badrummen fyllda med ekovänliga produkter så som tandkrämspastiller, tandborstar i bambu och väldoftande ekologiska tvålar och duschprodukter. Rummen är dock väldigt lyhörda så glöm inte öronproppar om du är ljudkänslig!

Frukost ingår inte i rumspriset men är värt att köpa till åtminstone en morgon. Den är färgstarkt, nyttig, vällagad och mättar för hela dagen. Dessutom är nittio procent av alla produkter ekologiska! Serveras högst upp i huset med utsikt över Köpenhamns takåsar.
Dubbelrum från cirka 2 500 kr/natt

Gyldenløvesgade 19
guldsmedenhotels.com/manon-les-suites

Poolområdet på Manon les Suites är en grönskande oas. Varför åka till Bali när du kan checka in här?!
Mat & dryck
Café Kaf

Kaf är Köpenhamns första veganska konditori, och ligger på Birkegade i Norrebro-kvarteret. Här finns ett stort utbud av kakor och bakverk, och de serverar också lunch och brunch. Även om allt som finns på menyn är veganskt är främsta fokuset smaken – att det ska vara gott – inte att det är veganskt. Bakverken kan enligt ryktet mäta sig med de bästa traditionella bakverken i hela Köpenhamn, och det är ibland svårt att märka skillnaden. 2017 utnämndes kaféet till den bästa matplatsen av den the ” Danish vegan society”, och hit kommer både veganer och icke-veganer och njuter av god fika tillsammans.

Birkegade 21
cafekaf.com

Veganskt fika av högsta kvalité hittar du på Café Kaj på Norrebro.
Se & göra
Green Bike Tours

Köpenhamn är en av världens mest cykelvänliga städer, något som Green Bike Tours har tagit fasta på. De erbjuder guidade turer på cykel – och även till fots – med fokus på stadens hållbara och gröna adresser. Målet är att visa upp de gröna initiativen för att inspirera fler till ett hållbart stadsliv. För grupper och enskilda individer. Green Bike Tours erbjuder även guidade turer i Malmö.
Från cirka 30 euro för en två timmars guidad tur.

greenbiketours.dk

Köpenhamn är en cykelvänlig stad, och cyklarna gör en snyggt inslag i den gröna staden.

Text och bild: Hanna Anfelter

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Ta tåget till Sigtuna för en minisemester

Sigtuna ligger en dryg timme från Stockholm och hit tar du dig enkelt med pendeltåget. ...

Guide till Prags gröna adresser

Prague Green City Guide är den första gröna guiden till Prag, skriven av två ...

Berlin – hotellcircus, historiska promenader och superfoods

Som förstagångsbesökare i Berlin är det ett smart drag att bo i Mitte med ...