Tre schysta tips till Köpenhamn för en grön weekend

  Tips till Köpenhamn. Köpenhamn är en populär weekendstad och nås enkelt med tåg från Sverige. Staden ligger i framkant när det kommer till hållbara, gröna initiativ och är dessutom en cykelvänlig stad. Trendigt ekohotell, vegansk fika och cykleturer. Här är tre schysta tips till den danska huvudstaden för en grön weekend.

  Assistenskyrkogården Köpenhamn
  Köpenhamn kryllar av gröna, hållbara adresser och är ett bra weekendalternativ för den medvetna resenären. Assistenskyrkogården är en grön oas mitt i staden.
  Boende
  Manon les Suites

  Den danska småskaliga hotellkedjan Guldsmeden kombinerar stil och medvetenhet med ett hållbarhetstänk. Alla deras hotell, och även det trendiga Manon les Suites är Green Globe-certifierade, så här checkar du in med gott samvete. Manon les Suites har lockat till sig extra mycket uppmärksamhet mycket tack vare sitt tropiskt grönskande poolområde som flitigt figurerat på sociala medier, och det är lika häftigt i verkligheten som på bild. Rummen är inredda i jordnära färger, sängarna är bekväma och badrummen fyllda med ekovänliga produkter så som tandkrämspastiller, tandborstar i bambu och väldoftande ekologiska tvålar och duschprodukter. Rummen är dock väldigt lyhörda så glöm inte öronproppar om du är ljudkänslig!

  Frukost ingår inte i rumspriset men är värt att köpa till åtminstone en morgon. Den är färgstarkt, nyttig, vällagad och mättar för hela dagen. Dessutom är nittio procent av alla produkter ekologiska! Serveras högst upp i huset med utsikt över Köpenhamns takåsar.
  Dubbelrum från cirka 2 500 kr/natt

  Gyldenløvesgade 19
  guldsmedenhotels.com/manon-les-suites

  Manon les Suites Köpenhamn
  Poolområdet på Manon les Suites är en grönskande oas. Varför åka till Bali när du kan checka in här?!
  Mat & dryck
  Café Kaf

  Kaf är Köpenhamns första veganska konditori, och ligger på Birkegade i Norrebro-kvarteret. Här finns ett stort utbud av kakor och bakverk, och de serverar också lunch och brunch. Även om allt som finns på menyn är veganskt är främsta fokuset smaken – att det ska vara gott – inte att det är veganskt. Bakverken kan enligt ryktet mäta sig med de bästa traditionella bakverken i hela Köpenhamn, och det är ibland svårt att märka skillnaden. 2017 utnämndes kaféet till den bästa matplatsen av den the ” Danish vegan society”, och hit kommer både veganer och icke-veganer och njuter av god fika tillsammans.

  Birkegade 21
  cafekaf.com

  Veganskt fika hittar du på Kaf
  Veganskt fika av högsta kvalité hittar du på Café Kaj på Norrebro.
  Se & göra
  Green Bike Tours

  Köpenhamn är en av världens mest cykelvänliga städer, något som Green Bike Tours har tagit fasta på. De erbjuder guidade turer på cykel – och även till fots – med fokus på stadens hållbara och gröna adresser. Målet är att visa upp de gröna initiativen för att inspirera fler till ett hållbart stadsliv. För grupper och enskilda individer. Green Bike Tours erbjuder även guidade turer i Malmö.
  Från cirka 30 euro för en två timmars guidad tur.

  greenbiketours.dk

  Köpenhamn är en cykelvänlig stad
  Köpenhamn är en cykelvänlig stad, och cyklarna gör en snyggt inslag i den gröna staden.

  Text och bild: Hanna Anfelter

  Läs också Tips på schyst shopping i Köpenhamn 

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  You May Also Like

  When in Palma – tips till Palma de Mallorca

  I Palma de Mallorca finns det mesta som du kan hitta i Barcelona, men ...

  Tre schysta tips till Paris, den franska huvudstaden

  Våren väntar bakom hörnet och suget efter Paris ökar. Med några långhelger framöver kanske ...

  Sju tips till Barcelona bortom turiststråken

  Med sin storstadspuls och närhet till havet lockar Barcelona besökare året runt. Staden bjuder ...