Tre tips på schysta matställen i Malmö

Malmö är en trevlig stad med ett brett utbud av kaféer och restauranger. Vissa sticker ut då de inte bara serverar god mat utan också tänker lite extra på det här med hållbarheten.
Här är tre tips på schysta matställen i Malmö.

Ab Småland

Med en vurm för återbruk, hållbarhet, småskalighet och äkta material erbjuder AB Småland en livsstilsbutik där alla ska känna sig välkomna. Till butiken hör ett kafé med fokus på ett ekologiskt och närodlat utbud. Här kan du slå dig ner för en kaffe och god fika eller äta något matigare i form av sallader, pajer och smörgåsar. Kaffet är Krav-märkt och det finns alternativ för veganer, gluten och laktosintoleranta.
Södra Förstadsgatan 25/27, 211 23 Malmö
absmaland.com

Ab Småland är ett grönt livstilskoncept med butik och kafé i ett.
I Ab Smålands kafé är det fokus på ekologiskt och närodlat.
August No Stress Surf Café

August No Stress Surf Café kombinerar skön stämning och god mat med social hållbarhet. Bakom konceptet står Lars Nyström, en gammal krögare som efter inspiration från ett liknande koncept i USA bestämde sig för att öppna ett kafé där personer med någon form av funktionsnedsättning ges en möjlighet att ta sig in på arbetsmarknaden. Kaféet bär namnet efter August, Lars egen son, som har Downs syndrom och som också jobbar i kaféet. På menyn hittas smörgåsar, sallader, fika, varma och kalla drycker som serveras i en avslappnad miljö med surftema.
Med ett drygt år på nacken har kaféet på Davidshall redan tilldelats flera priser och utmärkelser för sin sociala hållbarhet och sitt inkluderande arbete.
Rönngatan 2A, 211 47 Malmö
augustsurfcafe.se

August No Stress Surf Café ligger på Davidshall i Malmö och erbjuder god mat och dryck i en skön och avslappnad miljö.
August No Stress Surf Café drivs av Lars Nyström, här tillsammans med sin son August som har gett namn till kaféet där alla anställda har Downs syndrom eller någon form av funktionshinder.
Spill

I en liten lokal i Västra Hamnen serverar Spill lunchmat till hungriga Malmöbor. Lunchrätter tillagade på råvaror som skulle ha kastats men som Spill köper in och förvandlar till en dagens lunch. Måndag till fredag mellan kl 11.15 och 14.00 serveras två rätter, en köttbaserad och en vegetarisk och på hemsidan ges information om hur stor andel matsvinn som dagens rätt består av. Spill drivs av Erik och Ellinor som efter flera år i restaurangbranschen ville starta eget och kunna förena sin passion för matlagning och ett ansvarsfullt företagande med fokus på klimatet.
Isbergs Gata 10A, 211 19 Malmö
restaurangspill.se

Spill är en lunchrestaurang fokuserad på att minska matsvinnet. De köper in råvaror som annars skulle slängas och serverar dagens lunch måndag- fredag.
På Spill erbjuds dagens lunch tillagad på råvaror som skulle ha slängts annars. Välj mellan en köttbaserad eller dagens vegetariska.

Bilder: @Respektive kafé.
Startbild@Malmö Turism

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Tre schysta lunchrestauranger i Stockholm

Räddad mat, närodlade råvaror i säsong och schysta arbetsvillkor. Några ställen arbetar lite extra ...

Köpenhamn: Tre restaurangtips från lyx till budget

Köpenhamns restaurangscen är vida känd, främst tack vare Noma. Men det finns såklart fler ...