Plastic fre July rensa planeten från plast

  Tre tips på upplevelser som rensar haven från plast

  Förena nytta med nöje – till viss del helt gratis – och gör en insats för miljön. Vi tipsar om tre upplevelser som rensar haven från plast.

  Kombinera nytta med nöje och rensa haven från plast. Plastföroreningar är en global utmaning och något vi löser tillsammans. Stora delar av plasten vi använder hamnar i haven – hela 8 ton – där de förstör våra marina ekosystem och sedan kan komma tillbaka till oss genom ”vattnet vi dricker, maten vi äter och luften vi andas”.

  Att fixa plastföroreningar är alla länders ansvar och vi kan alla dra vårt strå till stacken. Till att börja med måste vi se till att plasten aldrig hamnar i haven. För det andra behöver vi hjälpas åt att städa upp. Och varför inte kombinera nytta med nytta samtidigt som du gör en insats för miljön. Här är tre tips på upplevelseaktiviteter, från Sverige till Bali som förenar nytta med nöje, och hjälper till att rensa haven från plast.

  Paddla kajak och plocka skräp med Green Kayak

  Green kayak erbjuder gratis kajakpaddling i utbyte mot att du plockar skräp under turen och delar din insats i sociala medier. En toppen aktivitet som förenar nytta med nöje – helt gratis. Företaget som startade i Köpenhamn finns i dag på flera platser i Danmark, Sverige, bland annat vid Mälarpaviljongen i Stockholm, Göteborg, Jönköping och Malmö samt Irland, Tyskland och Norge.

  Även om problemet med plast i våra hav och sjöar inte försvinner över en natt, kan vi alla vara med och göra en insats. Testa redan i sommar att kombinera en upplevelse med att göra en insats för miljön. Det är superenkelt och du bidrar till renare vatten och får samtidigt en härlig stund på sjön.

  I Sverige har Green Kayak teamat upp med Carlsberg som sponsrar 10 kajaker på olika platser i landet, och samtidigt lanserar de begreppet pladdling för att uppmärksamma aktiviteten.

  De gröna kajakerna är gjorda för två och är säkra och stabila för nybörjare. Flytväst, håv och skräphink ingår. All plast och skräp som samlas in sorteras och räknas.

  Hitta din Green kayak här

  Green Kayak rensar haven från plast
  Green Kayak erbjuder gratis hyrning av kajaker i utbyte mot att du rensar haven och sjöar från plast. En perfekt kombination av nytta med nöje.
  Fiska plast i Amsterdams kanaler med Plastic Fishing

  Plastic fishing är en två timmarsguidad tur längs Amsterdam kanaler som kombinerar nytta med nöje. Lär dig mer om Amsterdams sevärdheter samtidigt som du hjälper till att “fiska” kanalerna rena från plast och skräp. All plast som samlas in återanvänds. Bland annat i tillverkningen av båtar. Båtar som turerna sedan sker i. Bakom turen står Plastic Whales. Ett företag vars syfte är att rena världens vatten från plast genom att skapa ett värde av plasten.

  Läs mer här

  Paddla SUP och städa haven med Gili Eco Trust

  Den ideella organisation Gili Eco Trust arbetar för att göra Giliöarna utanför Bali renare. De restaurerar korallreven kring öarna, städar stränderna och havet och sorterar skräp. Dessutom arbetar de med ekoturism för att sprida kunskap och inspiration om öns skräpproblem.

  Bland annat erbjuder de en “paddelboard safari” där du paddlar sup samtidigt som du hjälper till och renar havet från plast och skräp. Målet är att samla in så mycket skräp som möjligt, sortera det och se till att de inte hamnar i havet igen.

  Turerna går att boka mellan oktober och april, och i priset ingår en påse och en gratis paddellektion.

  Här läser du mer om Gili Eco trust och deras aktiviteter


  Under juli månad pågår en global kampanj för att sprida kunskap och inspiration om världens plastföroreningar. Plastic free july eller plastfri juli. Plastföroreningar är en av vår tids största utmaningar och något som vi löser tillsammans.

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Spana på valar i Hermanus, Sydafrikas bästa plats för valåskådning på land

  Vid foten av marinreservatet Walker Bay, längs med Kaphalvöns kust, ligger den sydafrikanska staden ...

  vandring i Abisko nationalpark

  Tre svenska platser värda en resa i sig

  Upptäcka mer av Sverige ligger i tiden och vårt vackra avlånga land har mycket ...

  14 tips på sevärdheter längs med E4:an

  I och med Corona väljer fler svenskar att semestra på hemmaplan, och många tar ...