Tre schysta tips till Amsterdam – den trendiga staden

Enligt färsk resestatistik toppar Amsterdam listan över populära resmål inför valborgshelgen. Här är tre schysta tips till Amsterdam, den trendiga staden.

Bo
Ecomama Hotel

I centrala Amsterdam, i en gammal resebyrålokal med högt i tak och betonggolv, ligger i dag Ecomama, ett hotell där ett grönt och medvetet tänk går hand i hand med kvalitet och schysta upplevelser. Det gröna tänket märks både i det lilla och i det stora. Från fair trade-produkter, vintage och upcyclade möbler, till uppvärmning med natursten, miljövänliga vattensystem och avfallsåtervinning. Sju rum i olika storlek, stil och prisklass. Allt från sovsalar med delat badrum till privata dubbelrum.
Som grundaren Anika Jacobs säger, ”det är ingen rocket science. Det handlar om att dela med sig och fler göra medvetna val i vardagen för att vi ska uppnå ett hållbart samhälle i framtiden. För varje natt som en gäst bor här, donerar hotellet en euro till den icke-statliga organisation Ninos de Guatemala som tillhandahåller utbildning för marginaliserade barn i Guatemala.
Pssst, ryktet säger dock att personalen inte alltid är den trevligaste…
Priser från 300 kr i sovsal till 1200 kr i privat dubbelrum per person och natt.

Ecomama Hotel
Valkenburgerstraat 124,
1011 A, Amsterdam
ecomamahotel.com

På det ekovänliga hotellet Ecomama blandas vintagemöbler med rå industridesign. @Ecomama


Äta

Dignita Amsterdam

Ät bra och gör gott samtidigt på Dignita Amsterdam. Ett kafé som tillagar allt från grunden med i huvudsak lokala produkter, och där all vinst går till det sociala projektet Not for Sale. Tycker du om pannkakor har vi hört att de ska vara något alldeles extra här och för den som älskar brunch, serveras brunch hela dagen! Kaféet finns på två adresser i staden, Koninginneweg 218 och Nieuwe Herengracht 18A

Läs mer på Dignitas hemsida: eatwelldogood.nl

 

Se & Göra
Plastic Fishing

Plastic Whale är ett socialt företag vars syfte är att göra världens vatten rena från plast, genom att skapa ett värde av plasten. I Amsterdam erbjuder företaget en två timmars guidad tur längs med Amsterdams berömda kanaler. Under turen får du se och lära dig mer om stadens sevärdheter från ett annat perspektiv – vattnet – samtidigt som du är med och håller kanalerna rena genom att hjälpa till att fiska upp plast och skräp som flyter omkring. All plast som samlas in återanvänds och görs om till just de båtar som turerna sker i. Vill man inte samla in plast utan bara hänga med går det bra, men som en morot delas ett pris ut på slutet till den som fiskat upp det mest udda objektet.

Läs mer om Plastic Whale och den guidade turen Plastic Fishing på deras hemsida: plasticwhale.com

Samla plast är kul! Plastic Fishing gör en kul grej av att samla in plast genom att erbjuda så kallade “plastfisketurer” på Amsterdams kanaler. @plasticfishing

 

Bilder: Startbild Pixabay, övriga bilder från respektive företag.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Tre schysta tips till Paris

Våren väntar bakom hörnet och suget efter Paris ökar. Med några långhelger framöver kanske ...

Guide till Prags gröna adresser

Prague Green City Guide är den första gröna guiden till Prag, skriven av två ...

Sju tips till Barcelona för den hållbara resenären

Med sin storstadspuls och närhet till havet lockar Barcelona besökare året runt. Staden bjuder ...