Tre schysta tips till Amsterdam – från ett hotell till aktiviteter

Enligt färsk resestatistik toppar Amsterdam listan över populära resmål inför valborgshelgen, och den nederländska huvudstaden är en bra stad för en storstadsweekend. Här är tre schysta tips till Amsterdam – ett ekohotell, ett kafé och en aktivitet där du är med och städar Amsterdams kanaler rena från plast.

Bo

Ecomama Hotel

Ecomama ligger i centrala Amsterdam, i en gammal resebyrålokal med högt i tak och betonggolv. I dag omgjort till ett medvetet hotell där ett grönt och medvetet tänk går hand i hand med kvalitet och schysta upplevelser. Det gröna tänket märks både i det lilla och i det stora. I allt från hotellets fair trade-produkter, vintage- och upcyclade möbler, till uppvärmning med natursten, miljövänliga vattensystem och avfallsåtervinning. Här finns sju rum i olika storlek, stil och prisklass. Från sovsalar med delat badrum till privata dubbelrum.

För varje natt som en gäst bor här, donerar hotellet en euro till den icke-statliga organisation Ninos de Guatemala som tillhandahåller utbildning för marginaliserade barn i Guatemala.
Pssst, ryktet säger dock att personalen inte alltid är den trevligaste…
Priser från 300 kr i sovsal till 1200 kr i privat dubbelrum per person och natt.

Ecomama Hotel
Valkenburgerstraat 124,
1011 A, Amsterdam
ecomamahotel.com

Ecomama hotel Amsterdam
På det ekovänliga hotellet Ecomama blandas vintagemöbler med rå industridesign. @Ecomama

Äta

Dignita Amsterdam

På kaféet Dignita Amsterdam äter du god mat och gör en god gärning på samma gång. Allt på menyn tillagas från grunden baserat på lokala produkter, och all vinst från försäljningen går till det sociala projektet Not for Sale. Ett projekt som arbetar för att förhindra modernt slaveri och exploatering runt om i världen. På kaféet serveras brunch hela dagen, och tycker du om pannkakor har vi hört att de ska vara något alldeles extra här! Dignita finns på två adresser i staden, på Koninginneweg 218 och på Nieuwe Herengracht 18A.

Läs mer på Dignitas hemsida: eatwelldogood.nl

Dignita kafe Amsterdam
Dignita lagar allt från grunden och kafeet finns på två platser i Amsterdam. På Koninginneweg 218 och Nieuwe Herengracht 18A.

Se & Göra

Plastic Fishing

Plastic Fishing är en tvåtimmars guidad tur längs med Amsterdams berömda kanaler där du får se och lära dig mer om stadens sevärdheter från ett annat perspektiv – från vattnet – samtidigt som du hjälper till att städa kanalerna rena från plast och skräp som flyter omkring. Skräpet fiskas upp med håvar och spön, och all plast som samlas in återanvänds. Bland annat tillverkas båtar av den gamla plasten. Båtar som turerna sedan sker i. Vill man bara hänga med i båten utan att samla in plast går det bra. Men för att uppmuntra alla hjälpa till, delas ett pris ut på slutet till den som fiskat upp det mest udda objektet. Bakom turen står det sociala företaget Plastic Whales vars syfte är att rena världens vatten från plast genom att skapa ett värde av plasten.

Läs mer om Plastic Whale och den guidade turen Plastic Fishing här: plasticwhale.com

Plastic Fishing i Amsterdams kanaler
Samla plast är kul! Plastic Fishing gör en kul grej av att samla in plast genom att erbjuda så kallade “plastfisketurer” på Amsterdams kanaler. @plasticfishing

Bilder: Startbild Pixabay, övriga bilder från respektive företag.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Guide till Prags gröna adresser

Prague Green City Guide är den första gröna guiden till Prag, skriven av två ...

Tre schysta tips till Stockholm den svenska huvudstaden

Stockholm är en vacker och grön stad som bjuder på många adresser med ett ...