Upptäck Sveriges vackra natur med Nationalparksresor

Från norr till söder, från öst till väst, vårt avlånga land kan stoltsera med en storslagen natur, men som alla inte hittar ut i, eller ofta besöker ensam. Det vill Nationalparksresor ändra på. Tillsammans med andra naturintresserade tar den nystartade researrangören dig med till några av Sveriges vackra naturområden. Resan sker med buss, och bor och äter gör man på lokala hotell och vandrarhem där stämningen är viktigare än antalet stjärnor, och som oftast ligger omgiven av naturen.

Nationalparksresor hjälper naturintresserade svenskar att hitta ut i vår vackra natur, särskilt till områden som är lite okända eller svåra att nå ut till på egen hand.  Bakom satsningen står Tomas Bergenfeldt, som grundade Äventyrsresor 1984. Han har en lång och bred erfarenhet från naturnära upplevelser med lokal förankring och nu vill han få fler att upptäcka och njuta av Sveriges fina natur:

– När man besöker storslagen svensk natur är man alltför ofta ensam där. Kommer man till någon av de mindre kända svenska nationalparkerna finns få bilar parkerade där och de har oftast utländska nummerskyltar. Svensken hittar av någon anledning inte dit. Det vill vi på Nationalparksresor förändra. Förutom att besök i naturen är ett effektivt hälsoverktyg, mår vår planet bra av om fler hittar resmål inom Sverige istället för att välja weekendresor till London eller Barcelona, säger Tomas Bergenfeldt.

Nationalparksresor är måna om en hållbar turismutveckling. Alla resor sker på ett klimatsmart sätt, oftast med buss som körs på 100 % förnybart bränsle, så kallat HVO och med bussar som är miljöcertifierade enligt ISO 14001. På resmålen främjas samarbeten med lokala företag och entreprenörer, och maten som ingår är oftast ekologisk och/eller lokalproducerad samt har en så liten klimatpåverkan som möjligt.

Läs mer om Nationalparksresor på deras hemsida: nationalparksresor.se

 

Startbild: @Tivedens Nationalpark/Sveriges Nationalparker

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Fika i samklang med naturen på Uppgrenna Naturhus

Längs med E4:an, nedanför Brahe hus strax norr om Gränna, ligger Uppgrenna Naturhus. en ...

Stilleben – ekovänligt boende i Åmot

I Åmot i Gävleborgs län ligger Stilleben, ett boende som vilar på ekoturismens principer ...