Tre schysta tips till Stockholm den svenska huvudstaden

  Stockholm är en vacker och grön stad som bjuder på många adresser med ett miljö- och hållbarhetstänk. Här är tre schysta tips till Stockholm, oavsett om du planerar en hemester eller ett långväga besök.

  Boende
  Hobo

  Ett av de senare tillskotten på Stockholms hotellhimmel är Hobo. Ett designhotell med 201 rum mitt i city, på Brunkebergs torg som bjuder på mycket mer än en plats att sova. Hobo månar om det lokala samhället och vill vara en plats att vara på, vare sig du bor över eller inte.

  I lobbyn ligger en Urban Farming där de odlar kryddor som förutom att vara en vacker inredningsdetalj, också används i drinkarna och i matlagningen. En liten yta är tillägnad samarbeten med lokala konstnärer/verksamheter som får ställa ut sina verk.

  Hobo bjuder in till häng oavsett om du bor över eller inte. Sitt här och jobba, ta en kaffe eller ät något i restaurangen.

  I restaurangen tillagas maten på plats med ekologiska råvaror, och i dryckessortimentet hittar du Hobos egen öl som är gjord i samarbete med det det lokala mikrobryggeriet Pang Pang med säte i Hökarängen, i Stockholm. Vid frukosten serveras smårätter istället för en stor buffé för att minska matsvinnet. Hobo ingår i hotellgruppen Nordic Choice som har uppmärksammats för sitt hållbarhetsarbete, främst vad gäller matsvinn genom organisationen Eat som leds av Gunhild Stordalen.

  På Hobo går hållbarhetstänk och stilfull design hand i hand.

  Hållbarhetstänket visar sig också när det kommer till hotellstädningen. Istället för på det klassiska viset där rummen städas varje dag och du hänger upp en skylt om du inte vill ha städning, kör Hobo precis tvärtom. Det vill säga, städningen sker bara om du sätter upp en skylt på dörren, annars lämnas rummen orörda.

  – Vi får mycket positiv respons för det här initiativet och det är viktigt för oss att alla gäster förstår tänket, och får informationen. Vi berättar om det när gästerna checkar in och har även information i hissarna och på rummen, berättar Mattias Stengl, Hobos General Manager.
  Priser dubbelrum från 1 700 kr (exklusive frukost).

  Hobo
  Brunkebergstorg 4,
  111 51 Stockholm
  hobo.se

  Hobo ligger på Brunkebergstorg, en tidigare undangömd tråkig plats i Stockholm, i dag en självklar mötespunkt.
  Mat och dryck
  Mahalo hälsokafé

  Mahalo hälsokafé startades av ett glatt gäng med en gemensam passion för matlagning på bra, gröna råvaror. Med mottot vegan is the new black, erbjuder menyn bara veganska alternativ. Här serveras matigare bowls med mycket grönt, burgare, smoothies, juicer, shakes och smoothiebowls i skålar av kokosskal. Allt främst baserat på ekologiska råvaror från småskaliga lokala producenter.

  Mahalo serverar hundraprocentigt veganska rätter. Sommartid kan du njuta av dem på kaféets innergård på Hornsgatan.

  Mycket gott, men i dyraste laget. Å andra sidan, bra råvaror kostar. Sommartid är en innegård öppen på Hornsgatan 61 där du kan sitta bland färgglada stolar och rosa parasoller. Kafét finns även numera i Vasastan.

  Mahalo Hälsocafé
  Hornsgatan 61, Odengatan 26, Stockholm
  facebook.com/mahalosthlm/

   

  Vegan is the new Black – det är Mahalos motto.
  Se & göra
  The Wooden Bike tour

  Upplev Stockholm från cykelsadeln med The Wooden Bike Tour. En två timmars guidad tur på träcycklar som tar dig med till Stockholms gröna parker och sevärdheter, bortom allfartsvägarna. Passar både inbitna Stockholmare och långväga gäster. Guidning på engelska. Pris 400 kronor per person.

  För mer information och bokning: toursofstockholm.com/tour/wooden-bike-tour/

  Upplev Stockholm från cykelsadeln på handgjorda träcyklar.

  Bilder Hobo: @Hobo
  Wooden Bike Tours: @ToursofStockholm
  Mahalo: @Reform Travel

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Tre schysta tips till Paris, den franska huvudstaden

  Våren väntar bakom hörnet och suget efter Paris ökar. Med några långhelger framöver kanske ...

  Minisemester i det gröna Köpenhamn

  Köpenhamns blandning av spännande arkitektur, gröna områden, trendiga butiker och gourmetrestauranger lockar besökare på ...

  Rosenhill utflyktstips Stockholm

  Två utflyktstips i Stockholmsområdet – Gålö och Rosenhill

  Gålö lockar med fina skogsvandringar, klippor och stränder. Rosenhill erbjuder skönt häng i en ...