Tre schysta tips till Stockholm

Stockholm är en vacker och grön stad som bjuder på många bra adresser för den medvetne resenären. Här är tre schysta tips till Stockholm, oavsett om du planerar en hemester eller ett långväga besök.

Boende
Hobo

Ett av de senare tillskotten på Stockholms hotellhimmel är Hobo. Ett designhotell med 201 rum mitt i city, på Brunkebergs torg som bjuder på mycket mer än en plats att sova. Hobo månar om det lokala samhället och vill vara en plats att vara på, vare sig du bor över eller inte. I lobbyn ligger en Urban Farming där de odlar kryddor som förutom att vara en vacker inredningsdetalj, också används i drinkarna och i matlagningen. En liten yta är tillägnad samarbeten med lokala konstnärer/verksamheter som får ställa ut sina verk.

Hobo bjuder in till häng oavsett om du bor över eller inte. Sitt här och jobba, ta en kaffe eller ät något i restaurangen.

I restaurangen tillagas maten på plats med ekologiska råvaror, och i dryckessortimentet hittar du Hobos egen öl som är gjord i samarbete med det det lokala mikrobryggeriet Pang Pang med säte i Hökarängen, i Stockholm.  Vid frukosten serveras smårätter istället för en stor buffé för att minska matsvinnet. Hobo ingår i hotellgruppen Nordic Choice som har uppmärksammats för sitt hållbarhetsarbete, främst vad gäller matsvinn genom organisationen Eat som leds av Gunhild Stordalen.

På Hobo går hållbarhetstänk och stilfull design hand i hand.

Hållbarhetstänket visar sig också när det kommer till hotellstädningen. Istället för som på det klassiska viset inom hotellbranschen att rummen städas varje dag och att du hänger upp en skylt om du inte vill ha städning, kör Hobo precis tvärtom. Det vill säga, städningen sker bara om du sätter upp en skylt på dörren, annars lämnas rummen orörda.
– Vi får mycket positiv respons för det här initiativet och det är viktigt för oss att alla gäster förstår tänket, och får informationen. Vi berättar om det när gästerna checkar in och har även information i hissarna och på rummen, berättar Mattias Stengl, Hobos General Manager.
Priser dubbelrum från 1 700 kr (exklusive frukost).

Hobo
Brunkebergstorg 4,
111 51 Stockholm
hobo.se

Hobo ligger på Brunkebergstorg, en tidigare undangömd tråkig plats i Stockholm, i dag en självklar mötespunkt.

Mat och dryck
Mahalo hälsokafé

Mahalo hälsokafé startades av ett glatt gäng som delar en passion för matlagning på bra, gröna råvaror. Med mottot vegan is the new black, erbjuder menyn bara veganska alternativ. Matigare bowls med mycket grönt, burgare, smoothies, juicer, shakes och smoothiebowls som serveras i skålar av kokosskal, främst baserade på ekologiska råvaror från småskaliga lokala producenter.

På Mahalo serveras hundraprocentigt veganska rätter som sommartid kan avnjutas på kaféets innergård på Hornsgatan.

Mycket gott, men i dyraste laget. Å andra sidan, bra råvaror kostar! Sommartid öppnas innegården på Hornsgatan 61 upp där du kan sitta bland färgglada stolar och rosa parasoller. Kafét finns även numera i Vasastan.

Mahalo Hälsocafé
Hornsgatan 61, Odengatan 26, Stockholm
facebook.com/mahalosthlm/

 

Vegan is the new Black – det är Mahalos motto.

Se & göra
The Wooden Bike tour

Upplev Stockholm från cykelsadeln med The Wooden Bike Tour. Under två timmar guidas du runt på handgjorda träcyklar till Stockholms gröna parker och sevärdheter, bortom allfartsvägarna. Passar både inbitna Stockholmare och långväga gäster. Guidning på engelska. Pris 400 kronor per person.

För mer information och bokning: toursofstockholm.com/tour/wooden-bike-tour/

Upplev Stockholm från cykelsadeln på handgjorda träcyklar.

Bilder Hobo: @Hobo
Wooden Bike Tours: @ToursofStockholm
Mahalo: @Reform Travel

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Minisemester i det gröna Köpenhamn

Köpenhamns blandning av spännande arkitektur, gröna områden, trendiga butiker och gourmetrestauranger lockar besökare på ...

Sex tips till Marseille – den franska hamnstaden

Marseille är Frankrikes andra största stad och ligger vackert vid Medelhavet. Kanske mest känd ...

Ta tåget till Sigtuna för en minisemester

Sigtuna ligger en dryg timme från Stockholm och hit tar du dig enkelt med pendeltåget. ...