vegan hotell agrivilla i pini

  Vegan och resor – sju tips på veganvänliga hotell i Europa

  Allt fler svenskar äter vegansk och vegetarisk kost och det finns ingen anledning lämna de goda vanorna hemma. Ta med dig de goda vanorna när du reser och checka in på ett veganvänligt hotell.  

  Att ställa om till en mer ekologisk vegansk och vegetarisk kost är bra på flera sätt. Såväl vid resor som i vardagen. Inte nog med att ger hälsofördelar då grönsaker innehåller mer vitaminer och noll kolesterol- en mer vegansk och vegetarisk kost ger också en mindre klimatpåverkan. Och nyheterna är positiva. Enligt en undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av Axfood äter svenskarna allt mer vegetarisk kost. Goda vanor som inte behöver stanna hemma utan med fördel tas med på resan. Här är sju veganvänliga hotell i Europa. 

  Veganvänliga hotell Almodovar Berlin
  På Almodovar är rummen rymliga och avskalade. Anpassade för att kunna starta dagen med yoga om så önskas, innan det är dags att njuta av den ekologiska frukosten i Bistro Bardot.
  Almodovar, Berlin

  Almodovar har stängt sedan artikeln skrevs.
  I den tyska huvudstaden, som för övrigt rankas högt som veganvänlig destination, ligger Almodovar Berlin. Ett modernt designhotell med 75 rum, och en restaurang som bara serverar ekologisk, vegetarisk mat. Utöver det medvetna tänket kring maten har hotellet energisparåtgärder på plats, elen kommer från förnybara källor, de använder bara miljövänliga städprodukter, ekologiska linnen och lakan för att nämna några saker.

  Ecocirer, Mallorca

  Ecocirer ligger i byn Soller på svenskarna favoritö. Efter att ha drivit ett populärt bed- and breakfast bestämde sig ägarna, ett spanskt-holländskt par, att expandera. I dag erbjuder de ett småskaligt veganvänligt hotell vars hållbarhetskoncept bland annat inkluderar second hand-inredning och egna odlingar. Här finns sex rum, omsorgsfullt inredda och ett stort fokus på hälsosam, vegetarisk mat.
  Dubbelrum från 2 000 kr natten inkl frukost.
  ecocirer.com

  Veganvänliga hotell Saorsa Skottland
  Saorsa 1875 ligger cirka 90 minuter från Edinburgh, och är Storbritanniens första veganska hotell. Namnet kommer från gaelliskan och betyder frihet, samt året det är byggt. I närheten ligger Cairngoms nationalpark som erbjuder vandringsmöjligheter.
  Saorsa 1875, Skottland

  Det finns många anledningar att åka till Skottland och Saorsa kan vara en. Med filosofin att lyx och design inte behöver ske på bekostnad av planeten eller djurens välmående satsar Skottlands första veganvänliga hotell helhjärtat på det veganska konceptet där allt från inredning till meny är fria från animaliska produkter, de anställda har schyssta villkor, och ett arbete med att minska sin klimatpåverkan sker kontinuerligt. För att inspirera fler till en växtbaserad livsstil, anordnar hotellet regelbundet event och även yogahelger, tänkta att göra gott för både kropp och själ.
  Dubbelrum från cirka 1 600 kr natten inkl frukost.
  saorsa.com

  Hoy Paris 

  I Paris hittar du Hoy, ett av de nyare tillskotten bland stadens koncepthotell. Hoy som betyder i dag på spanska önskar vara ”en daglig mötesplats för den medvetna resenären som månar om planetens och sin egen hälsa”. Hotellet ligger på den vibrerande gatan rum des Martyrs och erbjuder utöver rum i olika kategorier, en yogastudio, en restaurang som serverar vegetariska rätter, ett blombutik och ett wellnessrum. Dubbelrum från 2 000 kr exkl frukost. 
  hoyparis.com

  Mani Sonnenlink, Grekland

  På grekiska fastlandet, långt ner på halvön Pelopenessos ligger Mani Sonnenlink. Ett ekohotell med tre bungalows och två lägenheter byggda med lokalt virke och som riktar sig till soloresenären, paret, såväl som barnfamiljen. Hotellet drivs av en tysk familj som också har en ekologisk olivodling i grannskapet, och blev tidigt en del av Biohotel med tanke på deras hållbarhetsinriktning.
  Bungalow från 1 500 kr natten inkl frukost.
  mani-sonnelink.com

  Vegan agrivilli i pini resor hotelltips
  Säsongsanpassad, ekologisk vegansk mat från jord till bord. Det är ledorden för restaurangen på det lantliga boendet Agrivilli i pini som ligger bland Toscanas böljande kullar.
  Vegan Agrivilla i pini, Italien

  Bland Toscanas böljande kullar väntar det veganvänliga hotellet Agrivilla i pini. Det gamla stenhuset har erbjudit husrum till prilgrimsvandrare i hundratals år, och har renoverats varsamt med omtanke om naturen och den lokala kulturen. I dag erbjuds 11 rum i olika storlekar inbäddade bland vinrankor, olivlundar och ekologiska matträdgårdar. I restaurangen där flertalet ingredienser i köket hämtas från egna odlingar serveras växtbaserad frukost, lunch och middag. Dubbelrum inkl halvpension från 6 500 kr för två nätter minimum. 
  ipinitoscana.com

  Taste Celebration Residence, Österlen

  Det lilla gårdshotellet med fem dubbelrum drivs av ett svenskt- holländskt par, och är öppet året runt. Här finns också ett kafé och en restaurang som serverar en trerätters växtbaserad meny kvällstid. Taste Celebration skapades ur en passion för växtbaserad mat och det goda livet, och önskar vara en plats för den som vill njuta av lugnet och vegetariska råvaror i säsong. Vandrings- och cykelstigar väntar runt hörnet. Dubbelrum från 1 700 kr natten inkl frukost.
  tastecelebrationresidence.se

  Läs också: Tips på veganska och vegetariska restauranger i Sverige


  Fler tips på veganvänliga boenden: veggie-hotels.com

  Den engelska researrangören Responsible Travel har också ett brett utbud av veganvänliga resor: responsibletravel.com


  Startbild: Agrivilla i pini

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  You May Also Like

  Tre tips på schysta matställen i Malmö

  Malmö är en trevlig stad med ett brett utbud av kaféer och restauranger. Vissa ...

  Tips vegetariska veganska restauranger

  Tips på veganska och vegetariska restauranger i Sverige

  Nytt år och dags för veganuari, månaden som hyllar det veganska och vegetariska köket. ...

  Handla med gott syfte på Erstagatan i Stockholm

  Stadshandel i Stockholm. Syftesfabriken är en ny typ av verksamhet som bygger på ekologisk ...