Wanås Restaurant Hotel

På den skånska landsbygden, i en gammal kulturbyggnad från 1700-talet ligger Wanås Restaurant Hotel. En plats som nyligen blev upptagen på Condé Nast lista över världens häftigaste nya hotell 2018, och där kvalitet och hållbarhet går hand i hand.

I två gamla varsamt renoverade 1700-tals byggnader, granne med Wanås skulpturpark och det medeltida slottet ligger Wanås Restaurant och Hotel. Här har ägarinnan Kristina Wachtmeister som har bott på gården med sin familj i fyra år, skapat en plats ”präglad av lugn och samtida elegans”. Inredningen består främst av lokala material och med material från gården och skogen. Kalkstensgolv, trädetaljer och tjocka stenväggar pryds med vintagemöbler, designklassiker och samtida konst.

Rummen är elva till antalet och individuellt inredda med bekväma sängar, konst och tidlösa möbler. Kalkstensgolvet återfinns i badrummen som har både badkar och dusch och vars väggar är täckta av vintagefärgade kakelplattor. Ekologisk frukost serveras i restaurangen där den rådande grundfilosofin är ”äkta, ärlig och god mat för alla”. Ingen prestige utan all fokus på råvarorna. Det är direkt insyn till köket så kockarna kan inte ha några hemligheter utan allt körs med öppna kort. Restaurangen är även öppen för lunch och middag. Till lunch erbjuds, soppor, sallader, någon matigare rätt och mjukglass till efterrätt. På kvällen erbjuds en säsongsmeny som bokas i förväg.

Ett besök på Wanås sägs vara en upplevelse för livet. Alldeles nyligen kom Wanås Restaurant Hotel med på det berömda magasinet Condé Nast Travelers lista över de häftigaste nya hotellen 2018. Wanås drivs sedan start på ett hållbart sätt med respekt för natur, kultur och människa, och hela platsen – hotell, restaurang och skulpturparken – är ett certifierat besöksmål genom The Long Run, ett internationellt nätverk av hållbara besöksmål.

Priser från 3 300 kronor inklusive frukost. I priset ingår fri tillgång till Wanås skulpturpark.

Läs mer på Wanås hemsida: wanasrh.se

Bilder:@Wanås Hotel Restaurant 2017 photo by Magnus Mårding.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Le Gers – Frankrikes Toscana

Böljande landskap med gröna kullar, brunbränd jord, vinodlingar, små byar, och en kärlek till ...

Fem platser att se innan det är för sent

Fem platser att se innan det är för sent! Så löd rubriken i Metros ...

Darmada – ekohotellet bortom allfartsvägarna på Bali

Bortom Balis allfartsvägar ligger Darmada, ett ekohotell med få rum utspridda bland grönska och ...