Indonesiens huvudstad Jakarta i bilder

Imorgon åker jag tillbaka till Indonesien med ett lika hastigt stopp nu som då i Jakarta, Indonesiens huvudstad. En myllrande storstad hem till 9 miljoner människor, en siffra som växer med 2 miljoner varje dag då arbetare pendlar in till staden för att sedan vända hem igen på kvällen. Här är en del av Jakarta i bilder.

Car free Sunday

Varje söndag morgon från kl 06.00 till 11.00 stängs gatorna Jalan Sudirman och Jalan Thamrin av för all privat biltrafik. Tusentals Jakartabor samlas då här för att springa, cykla, promenera, skata eller strosa runt och ta del av gatufesten. En häftig upplevelse minst sagt.

Jakartas gamla hamn – Sunda Kelap

I Jakartas gamla hamn kan man knappt ana den myllrande verksamhet som skedde här förr i tiden, men den femhundraår-gamla hamnen är fortfarande en viktig knutpunkt för Indonesiens handel, och värt ett besök för att titta på de gamla fiskebåtarna. Här hålls även en fiskemarknad varje morgon för den som är morgonpigg! Rekommendationen är att vara här kl 6 för att få en bra titt.

Jakartas China Town

Få saker vittnar om att du har klivit in i Jakartas China Town. Här finns ett tempel, och några marknadsgator men annars är det som vilken del av staden som helst.  Det finns knappt en skylt som visar att man är i China Town och mycket beror på att under president Suhartos tid felade kineserna under förtryck och 1965 förbjöds alla kinesiska skyltar.

Blandad kompott från Jakarta
Jakartas Nationalmuseum är en av stadens stora stoltheter.
Lunchdags på en av stadens gaturestauranger.
En dam och katt utanför an av stadens gaturestauranger. Kanske ägarinnan?
En lokal hantverkare tillverkar dockor som används till teaterpjäser som berättar om Indonesiens kultur och historia. Ett hantverk som håller på att dö ut, men som mannen värnar om att föra vidare till de yngre generationerna.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Årskrönika 2019 – andra året med Reform Travel

Nyförälskelsen är över och verkligheten har hunnit ikapp. 2019 har bjudit på både motgångar ...

I fokus – Norge och hållbar turism

Veckan började med fullt fokus på Norge och hållbar turism. Jag medverkade vid ett ...

Ett dygn i Strängnäs och en titt på de stulna regalierna

Började veckan med att tillbringa ett dygn i Strängnäs, en vacker stad knappt en ...