Boka ekohotell

  Boka ekohotell: tre tips på bokningssajter för ekohotell

  Ska du ut och resa och letar efter ekohotell? Här är tips på tre sajter där du kan boka gröna, hållbara hotell som inte nöjer sig med att uppmuntra gästerna att återanvända handduken, utan går steget längre och arbetar aktivt med hållbarhet på alla plan – miljömässigt, socialt och ekonomiskt.

  Boka ekohotell. Resa hållbart handlar om att göra medvetna val längs hela resan. Att boka ett boende som har ett miljötänk, schyssta arbetsvillkor och gynnar lokal samverkan är en viktig del av ett hållbart resande, men det är inte alltid lätt att hitta rätt.
  Här är tre sajter att ha koll på när du vill boka ett hållbart boende.

  Manana Travel

  Manana Travel samlar hotell som utöver att vara föredömliga vad gäller miljömässig hållbarhet, rättvisa arbetsvillkor och en positiv samverkan med det lokala samhället, anses värda en resa i sig. Bakom sajten står svenskarna Lisa Orrenius och Malin Möller som i dag bor och verkar i USA. Sajten samlar ett hundratal noga utvalda hotell, sökbara via kategorier som yoga, natur, familjevänlig, stad, strand eller via destination.

  Mananatravel.com

  Läs en intervju om hotell och hållbarhet med grundarna till sajten Manana Travel här

  Book different

  Bookdifferent är en bokningsplattform för miljövänliga och hållbara hotell. Alla hotell granskas utifrån trovärdiga hållbarhetscertifieringar och miljömärkningar på marknaden och rankas därefter från 0-5, och/eller märks ut med en liten fot för att visa på hotellets koldioxidavtryck. Ett smart visuellt grepp som hjälper resenären att boka hållbara hotell, och samtidigt utmana hotellen att ständigt göra bättre.

  bookdifferent.com

  Green Pearls

  Green Pearls är en tyskbaserad internationell plattform som samlar hållbara och unika hotell världen över. Sajten ger transparent information om varje hotell som måste uppfylla ett antal hållbarhetskriterier innan de kvalar in. Här kan du bland annat boka drömboendet EcoCamp Patagonia mitt i nationalparken Torres del Plaines i Chile.

  greenpearls.com


  Startbild: @EcoCamp Patagonia

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Hotellens hållbarhetsarbete – rum för förbättring

  Det som började som sparåtgärd i hotellbranschen med att hänga upp handduken, är numera ...

  Airbnb apartment

  Airbnb: fördelar och nackdelar med bodelningsplattformen

  Airbnb hyllas bland resenärer för möjligheten att bo prisvärt som en lokalbo, samtidigt som ...