Bokningssajter för ekohotell

Ska du ut och resa hållbart och letar efter ekohotell? Här är tips på tre sajter där du kan boka gröna, hållbara hotell som inte nöjer sig med att uppmuntra gästerna att återanvända handduken, utan går steget längre och arbetar aktivt med hållbarhet på alla plan – ekologiskt, socialt och ekonomiskt.

Manana Travel

Manana Travel samlar hotell som utöver att vara föredömliga vad gäller miljömässig hållbarhet, rättvisa arbetsvillkor och en positiv samverkan med det lokala samhället, anses värda en resa i sig. Bakom sajten står svenskarna Lisa Orrenius och Malin Möller som i dag bor och verkar i USA. Sajten samlar ett hundratal noga utvalda hotell, sökbara via kategorier som yoga, natur, familjevänlig, stad, strand eller via destination.

Mananatravel.com

Book different

Bookdifferent är en bokningsplattform för miljövänliga och hållbara hotell.  Alla hotell granskas utifrån trovärdiga hållbarhetscertifieringar och miljömärkningar på marknaden och rankas därefter från 0-5, och/eller märks ut med en liten fot för att visa på hotellets koldioxidavtryck.  Ett smart visuellt grepp som hjälper resenären att boka hållbara hotell, och samtidigt utmana hotellen att ständigt göra bättre.

bookdifferent.com

Green Pearls

Green Pearls är en tyskbaserad internationell plattform som samlar hållbara och unika hotell världen över. Sajten ger transparent information om varje hotell som måste uppfylla ett antal hållbarhetskriterier innan de kvalar in. Här kan du bland annat boka drömboendet EcoCamp Patagonia mitt i nationalparken Torres del Plaines i Chile.

greenpearls.com

Bilden överst, Copyright: EcoCamp Patagonia

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Ekoboende i Madagaskars djungel

Annika Myhre bakom resebloggen Resfredag har varit i Madagaskar där hon bland annat bodde ...

Två naturnära ekohotell i Norden

Två naturnära ekohotell i Norden som vi drömmer om just nu är Juvet landskapshotell ...

Ekovänligt budgethotell i Paris

Bo billigt och bra på Solar Hotel, Paris mest ekovänliga hotell. Med sitt centrala ...