Ekovänligt budgethotell i Paris

Bo billigt och bra på Solar Hotel, Paris mest ekovänliga hotell. Med sitt centrala läge, ett stenkast från Montparnasse, tar du dig enkelt runt i staden med kollektivtrafiken, till fots eller med cykel som du får låna gratis på hotellet.

Solar Hotel ligger intill den charmiga gågatan rue Daguerre och med gångavstånd från tågstationen Montparnasse.

Solar Hotel kallar sig själva för Paris första ekologiska, budgetvänliga och militanta hotell. Här är varje detalj utformad med hänsyn till miljön, och för att lämna ett så litet fotavtryck som möjligt. Det börjar redan utanför. På fasaden sitter tre solpaneler som är kopplade till ett batteri som håller igång hotellets skylt och entrébelysning. Bredvid blomkrukorna vid ingången står en stor vattenkruka som är kopplad till stuprören för att samla upp vatten. Nertill sitter en kran som vatten tappas från för att städa på gatan eller vattna blommorna. Samma sak på baksidan. I den lilla gröna trädgården står två stora krukor som samlar upp regnvatten som återanvänds till vattning, och till att fylla på källarens toalettankar med vatten. Hotellet använder bara ekologiska giftfria städprodukter och i entrén står kärl för återvinning av sopor.

Solar Hotel är Paris första ekologiska, budgetvänliga och militanta hotell. Här finns ett genomgående miljötänk med allt från ekologiska giftfria städprodukter, till vattenuppsamlare, till en hundraprocentigt ekologisk frukost.

Rummen är enkla och sparsamt inredda så det är inte i första hand för den fantastiska inredningen som man checkar in här. Men sängarna är bekväma och vill man inte lägga för mycket pengar på boendet är det perfekt. I badrummet hänger handdukar i ekologisk bomull, tvålen är lokaltillverkad och helt fri från tillsatser och palmolja. Möblerna är köpta på second hand och väggarna målade i giftfri färg. Sammanlagt finns det 22 rum varav två familjerum, varav det ena är genomgående med två separata sovrum från vars ena fönster man kan skymta toppen av Eiffeltornet.

Rummen är minimalistiskt inredda med second hand-möbler.

I rumspriset ingår en hundraprocentigt ekologisk frukost. Det bjuds på kaffe eller te eller varm choklad som varm dryck, juice, bröd, croissanter, smör och marmelad och yoghurt. Det som blir över från frukosten läggs i en kompost på den lilla innergården och blir till fin jord som används till blomplantering.

Solar Hotels lummiga innergård rymmer bord och stolar, cyklar och en kompost.

På gården står också ett antal cyklar som lånas ut till gratis till gästerna. Hotellet uppmuntrar alla att åka kollektivtrafik, cykla eller gå, och med sitt strategiska läge ett stenkast från den stora tågstationen Montparnasse är det lätt att ta sig överallt. Runt hotellknuten ligger den mysiga gågatan rue Daguerre som kantas av butiker, restauranger, ost- och fruktbutiker och slakterier, och där du får känna på det äkta franska vardagslivet.

Det enda som kan nämnas på minussidan är att golvbrunnen i badrummet ( i det ena familjerummet som vi bodde i) sitter i mitten av golvet och orsakar en stor mängd vatten på hela golvet samt att det inte finns några mörkläggningsgardiner så vi får vara påhittiga med att hänga upp filtar).
Dubbelrum inklusive frukost från 79 euro natten.

Solar Hotel
22, rue Boulard
75014 Paris

Läs mer på solarhotel.fr

Bilder@Hanna Anfelter och Solar Hotel

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Wanås Restaurant Hotel – ett av världens häftigaste hotell

På den skånska landsbygden, i en gammal kulturbyggnad från 1700-talet ligger Wanås Restaurant Hotel. ...

Antrim Villa – schyst boutiquehotell i Kapstaden

Det råder en allvarlig vattenbrist i Kapstaden just nu. Därför är det extra viktigt ...

Här är de hållbara vinnarna av Årets kudde 2019

I veckan delades priset Årets kudde ut till de bästa vandrarhemmen i Svenska Turistföreningen ...