Förändra världen genom att förändra sättet vi reser på? Oh yes!

Några tankar så här en onsdagsförmiddag. Om hållbart resande, drömmen med Reform Travel och varför ett vi blir till jag.

Jag har jobbat inom rese- och tidningsbranschen i många år och alltid älskat det jag har gjort. Jag har genom jobbet fått resa och upptäcka fantastiska platser som jag bara hade kunnat drömma om att komma till annars. Men jag har också under alla år funderat på vad jag vill bli när jag blir stor. Nu har jag fyllt 40 år och funderar fortfarande, men en sak vet jag. Jag vill ägna min tid och energi åt att göra gott. Bidra till en positiv förändring i samhället. Därför startade jag Reform Travel för ganska exakt ett år sedan. Med en stor passion för resor och för hållbarhet är målet med företaget att kombinera de två genom att inspirera och sprida kunskap om resor som gör gott för vår omvärld. Dels genom sajten där jag lyfter fram nyheter, artiklar och tips om hållbara resor, dels genom att arbeta med reseföretagen och få dem att erbjuda fler hållbara resor. För att få till en förändring tror jag på att jobba dubbelt. Å ena sidan öka kunskapen hos konsumenterna och få dem att efterfråga fler hållbara alternativ. Å andra sidan att få reseföretagen att förstå nyttan med hållbarhet och få dem att erbjuda fler hållbara alternativ.

Min dröm är att reformtravel.se ska bli den självklara plattformen för hållbar turism där hållbara aktörer inom resebranschen och nyfikna resenärer möts.

När jag startade för ett år sedan fick jag rådet att kommunicera som ett vi. Jag tyckte det lät bra och körde på med det. Det känns som att det var igår som jag startade företaget, men inser med skräckblandad förtjusning att det redan har gått ett år. Tiden går så fort och jag trodde nog att jag skulle ha hunnit åstadkomma mer än vad jag har gjort. Jag har dessutom börjat känna att det är konstigt att kommunicera som ett vi när det fortfarande bara är jag. Det är jag som driver det, det är jag som skriver, och det är framförallt jag som tror på idéen och brinner för det jag gör.

Så istället för att gömma mig bakom ett vi och få det att låta större an vad det är i dag, ska jag hädanefter prata som ett jag. Jag ska våga stå upp för min dröm och min passion. Jag ska ta plats även om inte alla bitar är glasklara, eller att det inte har gått så fort framåt som jag hade hoppats. Men istället för att gräma mig för det och tänka på allt som jag borde ha gjort, lägger jag in en högre växel och fortsätter banka in budskapet att det går att förändra världen genom att förändra sättet vi reser på. Oh yes!

Green Love/Hanna

 

Bild:@Pixabay

Tags:

 • Show Comments (2)

 • Sandra Lifsresor.se

  En, två eller hundra. Inspirerande hur som!

  • Hanna Anfelter

   Tack så mycket! För din fina kommentar och för att du läser! Allt gott/Hanna

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Ett dygn i Strängnäs och en titt på de stulna regalierna i domkyrkan

Började veckan med att tillbringa ett dygn i Strängnäs, en vacker stad knappt en ...

Oslo, en ny bekantskap och årets europeiska gröna huvudstad

Tack Oslo för den här gången. Alltid lika kul att stifta bekantskap med en ...

Vandringshelg i Åre

Förra helgen tog jag nattåget till Åre, och gick direkt ut på tur i ...