Fika ekologiskt i Malmö, staden som satsar stort på hållbarhet

Allt fler får upp ögonen för ett mer medvetet resande. FN har bland annat uppmärksammat tendensen genom att utnämna 2017 till ” The International Year of Sustainable Tourism”. I Sverige satsar Malmö hårt på att bli ett hållbart resmål och har som första svenska kommunala turismorganisation godkänts för en ISO 20121 certifiering.

ISO certifieringen 20121 användes för första gången vid OS 2012 och är specialanpassad för eventbranschen. Att Malmö turism nu är ISO-certifierade innebär att organisationen arbetar strukturerat med hållbarhet, med målsättningen att tillsammans med besöksnäringen utveckla Malmö som en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar destination.

– Vår framtidsvision är att Malmö ska vara en fullt ut hållbar destination, och att detta ska vara en reseanledning i sig själv, säger Ann Nyström på Malmö Turism.


I det gamla kulturarvet Kommendanthuset, samlas tankar och idéer för ett mer hållbart Malmö. Här finns också ett mysigt ekologiskt kafé som serverar gott kaffe, sallader, smörgåsar, glass och bakverk. Missa inte det nästa gång du är i Malmö och är sugen på en fika.

Kaffe, smörgåsar, sallader och bakverk. I Kommendanthusets kafé serveras något för både den hungrige och den sötsugna.

Fika som både smakar och gör gott i Kommendanthuset i Malmö.

Kafé Kommendanthuset
Malmöhusvägen 5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.