Klappar (presenter) till den hållbara resenären – tio tips

  Julen närmar sig med stormsteg, och har du inte hunnit köpa alla klappar än kommer här några väl utvalda förslag. Genom att välja klappar som inspirerar till ett hållbart resande och presenter som ger tillbaka är chansen stor att du gör någon glad samtidigt som du hjälper till att skapa en bättre värld.
  Här är tio tips på klappar och presenter till den hållbara resenären som är snällare både mot miljön och mot omvärlden.

  Presentkort Reseupplevelse

  Vad är en bättre present än en reseupplevelse till den som älskar resor. Drömresan, svemester eller hemester, det viktiga är upplevelsen och minnena resan skapar. Och att den sker på ett hållbart sätt såklart. Tips är att köpa ett presentkort på någon ansvarsfull upplevelse. Spaweekend, skogsvandring, bäversafari, låt fantasin flöda! En reseupplevelse ger så mycket tillbaka till personen som reser, och till det lokala värdsamhället när resan sker på ett hållbart sätt.
  Inspiration hittar du på sajten!

  Svensk natur vattenreflektioner

  Vattenflaska

  En hållbar resenär behöver kitta sig rätt. Att resa runt med en återanvändbar vattenflaska är ett bra steg på vägen. Yuhme exemplevis är ett svenskt företag som tillverkar klimatneutrala vattenflaskor i Sverige. Deras affärsidé bygger på köp en ge en- principen. För varje såld flaska bidrar företaget med halvårs rent vatten till en person i Centralafrikanska republiken.
  Här kan du läsa mer

  Ryggsäck

  Hur man packar och vad man packar i spelar roll för den hållbara resenären. Khmer Explorers till exempel från Banana Backpacks är en ryggsäck med tvålagerfunktion som erbjuder smidig packning för det naturnära äventyret likväl som för stadshelgen. Varje köpt ryggsäck bidrar dessutom till en bättre skolgång för barn i Kambodja.
  Här kan du läsa mer

  Khmer Explorer backpack

  Ring Free Spirit shaking Soul

  Designade i Åre och tillverkade för hand i Nepal, Åre Mountan Range Ring är en vacker handgjord ring i silver, och som föreställer en bergskedja. För varje köp går en liten summa till en välgörenhetsorganisation Wild Heights som arbetar med hållbar utveckling i Nepal.
  freespiritshakingsoul.com

  Mountain Rainge ring
  Mobilskal Pela

  Pela är världens största tillverkare på miljövänliga mobilskal. Skalen är tillverkade av växtbaserade material och helt nedbrytbara. Det sociala företaget stödjer och samarbetar med flera miljöorganisationer som exempelvis Saves the waves som rensar havet på plast. Passar de flesta mobiltelefoner på marknaden.
  pela.com

  Pela mobilskal
  Shampootvål

  För att slippa packa necessären full, och dessutom bidra till ett minskat plastanvändande, är en schampootvål mer eller mindre ett måste för varje hållbar resenär. Det finns flera bra tvålar på marknaden i dag men det gäller att prova sig fram lite. Alla tvålar passar inte alla hår. Malin i Ratan exemplevis är ett västerbottniskt företag som tillverkar handgjorda ekotvålar som både luktar gott och tvättar håret rent.
  maliniratan.com

  Schampootvålar
  Power Air Houdi Houdini

  Power Air Houdi är den perfekta klappen till resenären som vill hålla sig varm och mysig inte bara på resorna, men året runt. Det är en helt ny typ av lätt och stretchig fleecejacka tillverkad i Poolartec Power Air, som släpper upp till 80 % mindre mikrofiber jämfört med en normal fleece av hög kvalitet. Plagget är Bluedesign-certifierat och minst 50 procent av materialet kommer från återvunna källor. Houdini är ledande på hållbara outdoorkläder i Sverige. De brinner för att göra tidlösa plagg i bra kvalitet och strävar efter noll avfall i produktionskedjan.
  houdini.com

  Power Air Houdini

  Gåvokort Peace Parks Foundation

  Ge bort en julgåva till förmån för havssköldpaddorna. Havssköldpaddorna som lägger ägg längs kusten mellan Sydafrika och Moçambique är starkt hotade av platsföroreningar i havet och av tjuvjägare och rovdjur vid ägglägggningsplatserna längs stranden. För att hjälpa till att bevara havsköldpaddorna utbildar Peace Parks Foundation sköldpaddsövervakare i marinparken Ponta Do Ouro, Afrikas största marina naturskyddsområde mellan Sydafrika och Moçambique. Tack vare din gåva kan de fortsätta sitt viktiga arbete.
  peaceparks.se

  Gåvorkort Peace Parks Foundation
  Yogamatta hejhej-mats

  Hejhej-mats yogamattor är cirkulära, det vill säga att de består av 100 procent återvunnet material, och är nedbrytbara i slutet av livscykeln. Mattorna tillverkas i Tyskland, i nära samarbete med arbetsplatser som anställer människor med en funktionsnedsättning. Dessutom, för varje matta som säljs doneras 1 euro till välgörenhetsorganisationen Earthchild project, en organisation som erbjuder yogaklasser till barn i Kapstadens kåkstäder. Det sociala företaget hejhej-mats drivs av två tyska tjejer. Affärsidéen fick de när de pluggade hållbar utveckling på Malmö Högskola.
  hejhejmats.com

  Hej hej mats yogamatta
  Örhängen Havsglas

  Ge ett unikt smycke format av vågor, sand och tid. Havsglas förvandlar skräp till skatter i form av halsband, armband och örhängen med glas i olika färger. Smyckena tillverkas för hand i Sverige, och för varje köp skänks tio procent av produktens pris till olika projekt som bidrar till en bättre havsmiljö.
  havsglas.se

  Örhänge Havsglas

   


   

  Tags:

  • Show Comments (4)

  • Cathinka – På vift

   Bra tips och örhängena är ljuvliga.

   • Hanna Anfelter

    Tack, vad kul att höra. Ja, visst är de fina?! God Jul!

   • Maria på Havsglas

    Tusen tack! ⚓️❤️⚓️

    • Hanna Anfelter

     Varsågod;) God Jul!

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Internationella kvinnodagen och tre inspirerande kvinnor

  Vad passar bättre så här på den internationella kvinnodagen än att lyfta fram några ...

  Hållbart resande – Resa hållbart med barn

  Att resa med barn handlar i grund och botten om att våga. Niklas Kämpargård ...