Låt långresan vänta och semestra i Sverige i sommar

Sommaren närmar sig och många har säkert redan börjat planera för semestern. Bland de populäraste resmålen hittar vi  bland annat Spanien, Grekland, Kroatien och Thailand. Med tanke på att vi bor i kalla Sverige är det inte konstigt att vi drömmer om resor till varmare breddgrader men det går tyvärr inte att förneka att långa flygresor påverkar vårt klimat.

Naturskyddsföreningen arbetar med att få till en tuffare klimatpolitik och de menar att om vi ska ha en chans att få ordning på klimatförändringarna måste vi ställa om våra flygvanor och flyga mindre. Det är en tuff sanning och även om vi på Reform inte tror att lösningen är att sluta flyga helt är vi ense om att vi behöver förändra våra resvanor.  Genom att till exempel gynna destinationer som arbetar med hållbarhet, välja andra transportmedel än flyg i den mån det går samt att resa långt mer sällan och när du väl gör det,  stanna borta en längre tid.

Inför sommarens stundande semestrar vill Naturskyddsföreningen uppmuntra alla att välja ett resmål som ligger närmare och låta långresan vänta till något riktigt speciellt tillfälle. Som till exempel att  upptäcka vad sommar-Sverige har att erbjuda. Här är några av deras förslag på saker att göra i vackra sommar-Sverige:

  • Båtluffa i skärgården. Ta med familjen, farmor eller bara din cykel och en god bok. Skärgården är en skatt av spännande öar med olika karaktär. Tälta, bo på vandrarhem eller hotell.
  • Fjällvandra med lyxfaktor. Visst är det mysigt att laga mat på trangiakök och dricka vatten ur bäckar, men nu för tiden är fjällen full av bra boenden med krogar av klass. Prisbelönta kockar serverar middagar du kan unna dig efter en lång dags vandring.
  • Loppissafari genom Sverige. Beta av de stora loppmarknaderna och gårdsauktionerna. Roligt, folkligt och prisvärt. Och miljövänligt att fynda begagnat!

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Ta tåget till Sigtuna för en minisemester

Sigtuna ligger en dryg timme från Stockholm och hit tar du dig enkelt med pendeltåget. ...

En annan sida av Gotland och Fårö

Jag tillhör en liten skara som knappt har varit på Gotland sommartid. Istället är ...

Tre organisationer som hjälper dig att resa som en local

En del i ett hållbart resande är att se till att dina pengar gynnar ...