Tips på saker att göra när fysiska resandet är satt på paus

  Tips på saker att göra när resandet är satt på paus

  När det fysiska resandet är satt på paus tar vi tillfället i akt och planerar för framtida resor, ser på filmer om hållbart resande och lyssnar på intressanta reseprogram. Här är tips på hållbara saker att göra i Coronatider.

  Land efter land stänger gränser och begränsar även rörelsefriheten inom länder. Coronapandemin slår hårt mot besöksnäringen i Sverige och världen över men det viktigaste just nu är att lyssna på experter och myndigheter och hjälpa till att stoppa smittspridningen. Känner du dig minsta sjuk, stanna hemma. Det är minst sagt tuffa tider men resandet kommer tillbaka. Till dess kommer här några tips på hållbara saker att göra när det fysiska resandet är satt på paus.

  Gå ut i naturen

  Naturen, den bästa medicinen mot allt. Försök att ta vara på det lugnare tempot, och gå ut i skog och mark. Lyssna på fågelkvitter, krama ett träd och titta upp på trädkronorna som vajar i vinden. Bor du i en stad och har svårt att ta dig iväg, hitta en park. Ge dig ut på egen hand eller boka en guidad tur. Sök på ekoturismaktiviteter i ditt område.

  Själv bor jag i Stockholm och Årsta naturreservat är mitt andningshål i staden.

  Levandegör din omvärld med Storyspot

  Storyspot är en digital tjänst där alla som vill kan dela med sig av korta podcasts och ljudberättelser genom att koppla dem till platser. Företagets vision är att levandegöra världen omkring oss. Berätta lokalt. Dela globalt.

  Lyssna på Stil i P1 om tåget

  Lär dig mer om Stockholms centralstation, lyxtåg och rallarna som var med och byggde den svenska järnvägen. Finns där poddar finns, eller på Sveriges radio.

  Stötta lokala företag

  Med resandet satt på paus är det viktigare än någonsin att stötta ditt lokalsamhälle. Besöksnäringen blöder, och små företag är särskilt utsatta. Är du frisk, besök dina lokala favoriter och köp en kaffe, lunch eller fika. Är du sjuk, beställ take away.

  Köp ett presentkort

  Även om du inte kan resa nu kommer det en tid då vi reser igen. Och då är det viktigare än någonsin att resa hållbart. Under tiden kan du drömma och planera om resor som komma skall och för att de små hållbara reseföretagen inte ska under till dess, är ett tips att köpa presentkort nu och stötta dem ekonomiskt under den här svåra tiden. En hotellnatt, naturaktiviteter, spaupplevelser eller längre vistelser.

  Naturens medicin saker att göra när resandet är satt på paus
  Naturen är alltid en bra medicin.
  Se filmer och läs böcker om hållbart resande
  Gringo Trails

  Förstör eller räddar turismen världen? Från Bolivias djungel till Thailands partystränder, och från Timbuktus öken i Mali till vackra Bhutan, Gringo Trails skildrar turismens inverkan och påverkan på miljö, människa och ekonomi de senaste trettio åren.

  2,5 % Osa Peninsula

  Kommer turismen förstöra eller rädda Osa Pensinsula i Costa Rica, en av världens rikaste plaster på biologisk mångfald? En film av grundarna till resebyrån Lokal Impact som stöttar lokala samhällen runt in i världen.

  Välkommen till paradiset, reportage om reseindustrin

  En brutal insikt i turismens baksidor på populära charterdestinationer runt om i världen. Boken har några år på nacken men startade en diskussion om resandet när den kom ut. Lika läsvärd i dag som då.

  Lusläs Reform Travel

  Sist men inte minst, jag ljuger om jag påstod att Coronapandemin inte drabbar en enskild företagare som en själv så ta gärna tillfället i akt och läs ikapp på sajten. Här hittar du artiklar, tips och vägledning om resor som bidrar till ett bättre samhälle. Och jag blir så klart ännu gladare om du vill tipsa vidare om sajten till vänner och bekanta.

  Tillsammans reser vi till en bättre värld. Ta hand om er. Stay safe and stay strong!

  /Hanna

  Tags:

  • Show Comments (2)

  • Marias memoarer

   Bra tips! Naturen och promenader kör jag på nu. Samt försöker stötta lokalt. Ska även göra research på fina platser att besöka i närområdet, vandringleder m.m. så jag har att göra i vår och sommar 😊👍

   • Hanna Anfelter

    Tack! Härligt, heja dig! Nu vet jag ju inte var du bor men ett tips är att kolla in STF:s signaturleder. Allt gott, Hanna

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  You May Also Like

  Sök resor och plantera träd med Ecosia

  Visste du att du kan söka efter hållbara resor och samtidigt plantera träd? Träd ...

  Hållbart badmode

  Sommarvädret håller ett stadigt grepp om Sverige just nu och vi drömmer om solstänkta ...