Tre tips till San Sebastian – den baskiska kuststaden

Matmecka, surfmecka, kulturmecka, San Sebastian har många namn och det är lätt att förstå varför. Den baskiska kuststaden lockar med sitt vackra läge vid havet och sina pinxtos. Här är tre schysta tips till San Sebastian.

Restaurang San Sebastian
San Sebastian är en trevlig stad vid havet med ett brett utbud av god mat och kultur.

Bo
Arima Hotel
I mitten av Miramonskogen men ändå nära San Sebastians stadskärna ligger Arima Hotel, ett fyrstjärnigt boutiquehotell med en vurm för hållbarhet, designat för att smälta in i det omkringliggande landskapet. Med mottot “live green, love green” är hela hotellet skapat med respekt för miljön. Hotellet drivs på geotermisk och aerotermisk energi, det har ett vattenreningssystem, vattenflödesreduceringsfilter och avfallshantering. Rummen är ljusa och inredda med naturliga element som sten, järn och trä, och de flesta blickar ut mot naturen. Varje morgon dukas en frukostbuffé upp i restaurangen baserad på lokala ingredienser och hembakat bröd. För den som vill erbjuder hotellet yogaklasser och guidade cykelturer i San Sebastian. Standard Dubbelrum från 99 euro/natten.
Arima Hotel
Paseo de Miramón, 162, San Sebastian
arimahotel.com

Hotell Arima i San Sebastian är byggt i harmoni med naturen, med sitt läge i mitten av Miramonskogen. @arimahotel
Hållbarhet och grönt tänk är en del av Arimas filosofi och allt, invändigt som utvändigt, är utformat med respekt för miljön. @arimahotel
Ljusa rum med inslag av trä och sten möter gästerna på hotell Arima i San Sebastian.@arimahotel

Shopping
Granel Slow shop
Granel är en förpackningsfri affär i San Sebastian som vill främja ansvarsfulla inköp, en hållbar konsumtion och minskning av avfall genom försäljning av ekologiska och rättvisemärkta produkter på lösvikt. De vill visa på att det går att handla på ett nytt sätt, bortom snabbmaten och stressen, i lugn och ro och utan en massa förpackningar. Granel är ett community av butiker och finns förutom i San Sebastian på flera adresser runtom i Spanien, med huvudbutiken i Barcelona.
Granel Donostia
C/larramendi 23, 20006 San Sebastian, Donostia
granelslowshop.com

Granel är en förpackningsfri butik i San Sebastian som bara säljer ekologiska och rättvisemärkta produkter på lösvikt, det vill säga utan förpackningar.


Se & göra

Go Local
Go Local erbjuder turer som får dig att uppleva lokalbornas San Sebastian. Guiderna tar dig med till de bästa pärlorna i staden, bjuder på anekdoter och berättar historier som bara en lokalbo kan berätta. Till fots, på elcykel, via pinxtosbarer och vandringsleder, ta chansen att upptäcka San Sebastian som en lokalbo, bortom turistråken.
Go Local
Plaza Sarriegi, 9 San Sebastian
golocalsansebastian.com

Go Locals vision är att få stadens besökare att upptäcka den som en äkta lokalbo, genom guidade turer med boende i San Sebastian.
Pinxtosbar San Sebastian
San Sebastian kryllar av Pinxtosbarer där du äter och dricker gott till hyfsade priser. Favoriten är Bar Haizea, ett litet hål i väggen med endast en meny på spanska och där ägaren förklarar att det är slow food som gäller.

 

Text och bild: Hanna Anfelter

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You May Also Like

Guide till Umeås bästa adresser med hållbarhet i fokus

Svemestra och tillbringa en weekend i Umeå. Norrlands huvudstad har genomgått stora förändringar de ...

Fyra kafétips till London – den engelska huvudstaden

London är svenskarnas populäraste weekendstad. Resorna till den engelska huvudstaden ökade med 36 procent ...