Volontärturism Dominica

  Volontärturism på Dominica i spåren av orkanen Maria

  Orkanen Maria som svepte in över Dominica natten mellan den 17 och 18 september 2017 orsakade en stor förödelse på den karibiska äventyrsön. Hus, byar och vägar totalförstördes men även turistattraktioner som vandringsleder, floder och dykplatser. Nu lanserar Dominicas turistråd volontärturismpaket för att med hjälp av resenärerna bygga upp ön igen.

  Volontärturism Dominica. Mellan natten den 17 och 18 september 2017 svepte orkanen Maria över det karibiska ekoturismparadiset Dominica och förstörde inte bara hus, hela byar och plantager utan även stora delar av öns nationalparker och vandringsleder. Enligt landets premiärminister Roosevelt Skerrit är så mycket som 95 procent av landets turismstruktur förstörd. Regnskogen med sin prunkande grönska och mäktiga vattenfall,  verkar mer eller mindre helt ha försvunnit.

  Som ett sätt att hjälpa Dominicas befolkning, natur, jordbruk, och turistindustri att återhämta sig fortast möjligt, har Dominica lanserat VolunTourism, olika respaket där besökarna får hjälpa till att städa upp och återställa platser samtidigt som de får lära sig mer om floran och faunan av professionella aktörer på ön.

  I dagsläget kan man exempelvis hjälpa till att bygga upp Karibiens enda långdistansvandringsled – den 185 kilometer långa Waitukubuli, rensa Dominicas längsta flod Indian River från bråte, liksom städa upp bland två av Dominicas bästa dykplatser.

  Läs också: Dominica ett paradis för ekoturister

  Turismen hade växt sig stark och var en viktig inkomstkälla för ön innan orkanen Maria, och turismen kan även framöver hjälpa Dominica att komma på fötter igen.

  För priser och mer information, klicka här


   

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  You May Also Like

  Diktaturkompensera din resa

  Diktaturkompensera din resa – från klimatkompensering till diktaturkompensering

  Vips så blev det vinter och svenskarna bokar resor till värmen. Egypten, Dubai, Thailand, ...

  Masai Maara skillnad hemifran

  När resandet står still – var med och gör skillnad hemifrån

  När resandet står still drabbas natur, djur och människor som vanligtvis tack vare intäkter ...

  hej då 2021. hej 2022

  2021 – året jag gladeligen lägger bakom mig

  Ett till år har passerat och ett nytt tagit sin början. Det innebär en ...