When in Palma – tips till Palma de Mallorca

  I Palma de Mallorca finns det mesta som du kan hitta i Barcelona, men här är det lugnare, mysigare och närmare till allt. Det går lätt att ta sig runt till fots utan stress. Dessutom slipper du irriterade lokalbor som har fått nog av alla turister, men var varsam för det finns en risk att staden drabbas av samma överturism fenomen som Barcelona. Res gärna hit i lågsäsong, och se till att dina pengar stöttar den lokala ekonomin. Här är några tips till Palmas lokala butiker och restauranger.

  Flera hotell har takterasser där du kan blicka ut över Palmas takåsar

  Planerar du en vår, – eller höstweekend? En stad som ofta nämns i weekendsammanhang är Palma de Mallorca. Palma beskrivs ibland som Mallorcas motsvarighet till Barcelona. En myllrande stad med mycket charm, men i Palma är det mindre, mysigare och närmare till allt. Här hittar du det mesta du behöver för några dagars semester och mer därtill. Dessutom gör du rätt i att välja Palma framför Barcelona.

  Barcelonaborna har börjat tröttna på de mängder av turister som besöker staden. Titta gärna på filmen Bye Bye Barcelona som beskriver problematiken. Men res varsamt för staden ökar i popularitet och vill inte drabbas av samma överturismproblematik som sin granne. Undvik högsäsongen och åk hit under lågsäsong.

  I Palma känns det aldrig trångt. Med sitt läge precis vid havet erbjuder staden både stadspuls och strandliv för den som önskar. Här är tips på några småskaliga, lokala adresser i staden.

  Ekologisk lunch

  Illenc

  På hörnet av Placa D’en Coll ligger den sparsamt inredda restaurangen Illenc. Den drivs av två unga mallorcaner som tolkar gamla lokala recept och tillagar dem hälsosamt och ekologiskt. Vid lunchtid bjuder menyn på en terätters för 12 euro. Prisvärt och mycket gott.
  Placa D’en Coll, 10

  På Illenc är baren är gjord i kork, ett hållbart material.

  Kvarterskrogen

  Café la Lonja

  Inne eller ute, det är lika mysigt var man än sitter på Café la Lonja. Uteserveringen ligger på ett litet torg i närheten av det lilla kapellet La Lotja (missa inte att kika in här, det är väldigt vackert). Inredningen består av stengolv, marmorbord och en vacker mörk gammal ståtlig träbar. Personalen möter dig med ett leende, maten smakar himmelskt och stämningen är på topp. Hit kan du komma flera gånger. För en förmiddagskaffe, ett eftermiddagsmål och en sängfösare.
  Carrer de la Lotja, 2

  På Café la Lonja är det alltid något samtal på gång.
  Den perfekta tapas-tallriken. Manchegoost och tomat och vitlöksröra på bröd.

  Tapasstället

  Bar Espana

  På den traditionella tapasbaren Bar Espana är det trångt, stimmigt och mysigt. Det är inte alltid lätt för kyparna att ta sig fram mellan borden, men det hindrar dem inte från att servera god mat snabbt och proffsigt. Se till att boka bord innan du ska hit, det är ett populärt ställe.
  C/Can Escursac, 12

  img_0518

  Spana på lokalbor

  Saluhallen i Santa Catalina

  En av de bästa saker jag vet när jag är utomlands är att besöka en matmarknad. Här kryllar det alltid av dofter, ljud och människor av alla de slag. En stund på matmarknaden ger en inblick det lokala livet och här kan du garanterat spana på lokalbor. Kanske till och med inleda ett samtal om du känner för det.

  Shoppa lokalt

  Magatzem de Santa Catalina

  Är du ute efter en souvenir och dessutom har en svaghet för skor ska du ta en titt i den här lilla butiken mittemot saluhallen i Santa Catalina. Här säljs bara handtillverkade skor från Mallorca som den klassiska sandalen med rem runt hälen och öppen tå eller olika varianter av espadrillos, med hög eller låg sula och tyger av alla de slag.
  Placa Navegacio, 2 A, Palma de Mallorca

  img_0533

  Sist men inte minst, when in Palma måste du smaka ensaimadas, det lokala traditionella bakverket. Deras variant på kanelbulle kan man säga. Du hittar dem på de flesta kaféer och bagerier.

  img_0495
  En kaffe och en ensaimada är ett måste when in Palma.

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  You May Also Like

  Minisemester i Sigtuna med tåget tur och retur

  Minisemester i Sigtuna med tåget tur och retur. Sigtuna ligger en dryg timme från ...

  Sex tips till Marseille – Frankrikes andra största stad

  Marseille är Frankrikes andra största stad och ligger vackert vid Medelhavet. Kanske mest känd ...

  Tre schysta tips till Amsterdam – från hotell till aktiviteter

  Enligt färsk resestatistik toppar Amsterdam listan över populära resmål inför långhelgerna. Här är tre ...