höstlov stockholm

  Höstlov i Stockholm – fem familjevänliga höstlovstips

  Höstlov, även kallat läslov. Vare sig du är på semester i huvudstaden eller tillbringar höstlovet på hemmaplan, erbjuder staden en hel del att hitta på. Reform Travel tipsar om familjevänliga höstlovsaktiviteter, saker att se och göra som passar året om.

  Höstlov i Stockholm. Gå en lyktvandring på kolerakyrkogården, skapa konst, fira Dia de Muertos, ät god mat eller tillbringa dagarna med en bok i handen. Här är fem familjevänliga höstlovstips i huvudstaden.

  Vandra i Stockholms stad med omnejd

  VerdeVerde Travel erbjuder upplevelser med avkoppling, kunskap och storytelling. Du får hälsa och motion samtidigt som du får nya vänner och upptäcker Stockholm med omnejd. Upplevelserna sker till fots och/eller på cykel i staden, och ofta med gröna inslag. Under höstlovet kan du bland boka en lyktvandring på kolerakyrkogården och galgberget eller grafittivandra från Högdalen till Snösätra.
  verdeverdetravel.com

  höstlov stockholm etnografiska museum
  Höstlov i Stockholm? Fira Dia de Muertos på Etnografiska muséet i Stockholm. Besök den färgsprakande utställningen Viva México och lär dig mer om den nära relationen mellan liv och död. Pressbild: Världskulturmuseerna
  Fira Dia de Muertos på Etnografiska muséet

  Firandet av högtiden Día de Muertos (De dödas dag) har anordnats på Etnografiska museet i flera år. Skapa mexikanska pappersblommor, läskiga skelett och besök utställningen ¡Viva México! som visar Mexikos mångfacetterade ursprung och traditioner som rymmer både kamp och mod, dödskallar och blommor. Den nära relationen mellan liv och död är ett centralt tema i det mexikanska kulturarvet.

  Utställningen riktar sig till flera generationer och erbjuder barnen ett speciellt spår att följa – genom tassavtrycken från den mytomspunna nakenhunden Xolo. Pågår fram till 31 januari 2025.
  etnografiskamuseet.se

  Läs också: Höstlov kring Omberg

  Skapa konst i Nationalmuseums ateljéer

  På söndagar välkomnar Nationalmuseum familjer till sina ateljéer. Här får du prova på att skapa med olika material och tekniker under handledning av en konstpedagog. Passar för barn från 4 år och medföljande vuxna. Det är gratis och drop -in i mån av plats, fram till 10 december. Passa på att besöka Villa Curiosa och försök lista ut vem som bodde här en gång i tiden.
  nationalmuseum.se

  höstlov stockholm tips
  På söndagar håller Nationalmuseums skaparverkstäder öppet för familjer. Pröva på att skapa konst med olika material och tekniker.
  Ät lunch på Yalla Rinkeby 

  PÅ Yalla Rinkeby serveras smakrik lunch delvis tillagad på på grönsaker som kommer från Yallas egen kolonilott. Yalla driver även ett integrationsprojekt där man hjälper utrikesfödda att komma in och etablera sig på arbetsmarknaden, bland annat genom arbetsträning och inspirationskvällar. 

  Att äta på Yalla Rinkeby är en win win. Du får njuta god mat, samtidigt som du stöttar kvinnor i Järva. Lunch serveras mellan 11.00-14.30.
  yallarinkeby.se

  Läslov på Kulturhuset 

  Höstlovet heter också läslovet och Kulturhuset hälsar alla läslovsfirare välkomna till Sergels torg, Skärholmen, Vällingby och Husby. Kom själv eller med en vuxen. Här finns böcker på över 50 språk, bio, teaterscen, utställningar och konsterter. Självklart går det också bra att bara hänga här året om.
  kulturhusetstadsteatern.se

  Läs också: Två utflyktstips i Stockholmsområdet

  Tags:

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  You May Also Like

  På cykel i kinesiska Yangshuo längs med Yulongflodens natursköna vägar

  Kinesiska Yangshuo är av bilderna att döma en naturskön liten stad som ligger i ...

  Tips saker att göra Småland

  15 tips på saker att göra i Småland

  I och med Corona pausades utlandsresandet och allt fler fick upp ögonen för semester ...

  Rosenhill utflyktstips Stockholm

  Två utflyktstips i Stockholmsområdet – Gålö och Rosenhill

  Gålö lockar med fina skogsvandringar, klippor och stränder. Rosenhill erbjuder skönt häng i en ...